Vyšetrovatelia zaplombovali nehnuteľnosti spolupracovníkov Davida Ratha

TASR
22.5.2012 18:51

Ako dnes informoval internetový server Lidovky.cz s odvolaním sa na kataster, príslušné krajské štátne zastupiteľstvo obmedzilo dispozičné právo dvoch najbližších Rathových spolupracovníkov Kateřiny Pancovej a Petra Kotta na všetky ich nehnuteľnosti.

Vyšetrovatelia zaplombovali nehnuteľnosti spolupracovníkov Davida Ratha
ČTK

Vyšetrovatelia zaplombovali domy Pancovej v Rudnej, kde došlo k odovzdaniu siedmich miliónov Kč Rathovi, ako aj v Hostiviciach a Jílovom pri Prahe. To isté sa týka aj nehnuteľností Petra Kotta v Bakove nad Jizerou a Doksoch. 
Tento krok znamená, že ani Pancová, ani Kott nemôžu s nehnuteľnosťami narábať, pričom môže dôjsť aj k ich zhabaniu v prípade, že by sa ukázalo, že prostriedky vynaložené na ich nákup pochádzali z trestnej činnosti.

Štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová pre Lidovky.cz akékoľvek vyjadrenie vo veci odmietla s konštatovaním: Sme vo fáze, že by sme komentovaním jednotlivých zistení mohli ohroziť vyšetrovanie.Denník Hospodářské noviny informoval, že medzi príjmami podozrivých a ich majetkom so disproporcie. Tak napríklad šéfka nemocnice v Kladne Kateřina Pancová s mesačným platom okolo 100.000 Kč si v roku 2010 kúpila dom v Rudnej za päť milión Kč, a to bez hypotéky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok