Poslancov a starostu Dolnej Krupej pozvali do sídla Nočných vlkov

TA3 TASR
3.8.2018 10:01

Starosta Teofil Mihalovič a dolnokrupskí obecní poslanci sú pozvaní na návštevu sídla Nočných vlkov pri Dolnej Krupej. Absolvujú ju ešte pred zasadnutím obecného zastupiteľstva, ktoré je zvolané na stredu 8. augusta. Na rokovaní sa budú potom zaoberať aj otázkou súladu využívania pozemku s územným plánom obce a stavebným povolením.

Poslancov a starostu Dolnej Krupej pozvali do sídla Nočných vlkov
TASR/Lukáš Grinaj

Areál Nočných vlkov sa nenachádza priamo v obci, ale zhruba kilometer a pol pred ňou v smere od Trnavy. Od krajského mesta je situovaný okolo 8,7 kilometra a leží priamo pri komunikácii. Lokalita má názov Rybníčky. V obci v súčasnosti prebieha podpisová akcia pod výzvu, ktorá žiada obecné zastupiteľstvo, aby zakročili proti využívaniu pozemku v rozpore so zákonom "s rovnakou odvahou a razanciou, ako štandardne postupujú v iných prípadoch".

Podpisovú akciu podľa Mihaloviča spustili mladí ľudia a má medzi občanmi odozvu. Žiadajú, aby ak by "prišlo zo strany prisluhovačov Nočných vlkov k žiadosti o zmenu účelu stavby, aby tejto žiadosti, vzhľadom z obavy z prítomnosti gangu vo svojom tesnom susedstve, obec nevyhovela".

Výzvou tiež apelujú na ministerstvo obrany, aby v záujme národnej suverenity prestali tolerovať spochybňovanie a podkopávanie funkcií armády a polície a rázne zakročili proti domácim a zahraničným polovojenským oddielom, ktorí v lokalite vyvíjajú svoje aktivity. "Činíme tak zo strachu o bezpečnosť obyvateľov a v reakcii na demonštrácie sily zo strany prevádzkovateľov objektu, ale aj z obáv o bezpečnosť Slovenskej republiky ako suverénneho štátu," uvádza sa vo výzve.

V územnom pláne obce, ako uviedol poslanec Stanislav Petráš, je lokalita stále vedená ako poľnohospodárska výroba. "Oddávna, najskôr to bol grófsky, potom štátny majetok," uviedol. Ak by chcel prevádzkovateľ sídla Jozef Hambálek otvoriť avizované múzeum, kemping či bar, musí požiadať o zmenu účelu. "O tom potom bude hlasovať deväťčlenné obecné zastupiteľstvo," informoval Petráš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok