Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebooky a počítače Lenovo Legion menia herný svet

Notebooky a počítače Lenovo Legion menia herný svet
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už žiadne veľké, ťažké ani hlasité počítače, ktoré sú umiestnené na jednom mieste alebo herné notebooky, ktorých agresívny dizajn nelahodí každému používateľovi. Nové herné počítače a notebooky Lenovo Legion však hýbu svetom a prinášajú revolúciu, ktorá nenechá žiadneho hráča chladným.

Svet okolo nás sa neustále mení a rovnako tak sa mení aj svet hier a herných zariadení. Z najaktuálnejšieho prieskumu Entertainment Software Association vyplýva, že 64 % hráčov sú ľudia pracujúci na plný úväzok a najväčšiu časť tvoria hráči od 18 do 35 rokov. Z tohto zloženia je pochopiteľné, že dnešní hráči už nefandia neskladným a často extravagantne vyzerajúcim počítačom, ale dávajú prednosť elegantným a menším spracovaniam, ktoré sa prispôsobia ich životnému štýlu. Lenovo preto vyvinulo herné notebooky a desktopy tak, aby splnili a prekonali hráčske očakávania.

Herný notebook Legion Y530 je ideálny na cesty

 

Notebook Legion Y530 je dokonalou kombináciou presnosti, výkonu a ponúka presne to, čo je pri hraní hier potrebné. Krásny, moderný dizajn, je podporený optimalizovaným chladením, čo z neho robí nielen elegantného, ale aj tichého herného spoločníka.

Plnohodnotná klávesnica s bielym podsvietením zaručuje, že môžete hrať kedykoľvek a kdekoľvek. Legion Y530 má hrúbku 24 mm a váži iba 2,3 kg. Je ovládaný už v základnom prevedení výkonnou hráčskou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1050. Takmer bezrámový displej s uhlopriečkou 15,6“ disponuje s viac ako 2 miliónmi pixelov a rozlíšením FHD. Súčasťou je aj výkonný mobilný procesor ôsmej generácie Intel Core.

Lenovo Legion Y530 bude na našom trhu dostupný od augusta za cenu od 929 Eur.

Lenovo Legion Y530

Lenovo Legion Y530

Štýl a výkon v jednom, to je Legion Y730

 

Herný notebook Lenovo Legion Y730 je vyrobený z celohliníkových materiálov a pýši sa najnovším vysokovýkonným hardvérom NVIDIA a Intel. S viac ako 16 miliónmi farebných kombinácií a prispôsobiteľnými RGB efektami bol tento notebook navrhnutý tak, aby prekonal očakávania a prekročil herné hranice.

Vylepšená grafika NVIDIA GeForce GTX 1050Ti zvyšuje výkon a umožňuje hranie vo vysokom rozlíšení na 144Hz displeji, čo umocňuje celý zážitok z hry. Technológia Dolby Atmos prenáša zvuk v tej najvyššej kvalite, ktorú iste ocení každý gamer. Všetky tieto vychytávky sú umiestnené do prakticky bezrámčekového notebooku so šírkou iba 20 mm a hmotnosťou začínajúcou na 2,2 kg.

Záujemcovia o Lenovo Legion Y730 si budú musieť počkať. Na slovenský trh dorazí v októbri a bude dostupný za cenu od 1 519 Eur za 15“ verziu a od 1 619 Eur za 17“ verziu.

Lenovo Legion Y730

Legion T530 ponúka jednoduchosť a pôžitok z hry

 

Desktopový počítač Legion T530 v prevedení tower disponuje integrovaným držiakom, beznástrojovým prístupom, najmodernejšími hernými procesormi Intel a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB v základnej verzii, prípadne NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB vo výkonnejšej verzii. Vylepšená predná časť a zvodné červené podsvietenie z neho naozaj robia skutočnú pastvu pre oči.

Dvojkanálové chladenie eliminuje teplo vo vnútri počítača, tlmí hluk ventilátorov a ďalej vylepšuje výkon. Podobne ako jeho kolega, je aj Legion T530 vybavený zvukovou technológiou Dolby Atmos, ktorá prenáša zvuk v maximálnej kvalite.

28 litrový Lenovo Legion T530 bude na našom trhu dostupný od augusta za cenu od 779 Eur.

Lenovo Legion Y730

Lenovo Legion Y730 - 15"

Legion C530 Cube je kocka, ktorú chcete

 

Aj napriek objemu iba 19 litrov, ponúka Lenovo Legion C530 Cube porovnateľný herný zážitok ako prevedenie tower, vďaka svojmu tvaru je naviac skvelo prenosný. Toto kompaktnejšie spracovanie desktopového počítača ma 100% priehľadný horný panel so systémom červeného podsvietenia, ktorý si jednoducho získa vaše srdce.

Samozrejmosťou je ôsma generácia procesorov Intel Core s pamäťou Intel Optane, čo zvyšuje rýchlosť inštalácie aj načítanie náročných hier. C530 má v najvyššej konfigurácií výkonnú grafiku NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, ktorá je vybavená novými hernými technológiami podporujúcimi hranie najnovších hier vo vysokom rozlíšení.

Legion C530 Cube bude dostupná od októbra za cenu 949 Eur.

Stvorený pre hranie hier

 

Spolu s najnovšími hernými notebookmi a počítačmi predstavenými na tohtoročnom veľtrhu E3 v Los Angeles, prináša spoločnosť Lenovo na náš trh aj dvojicu herných monitorov pre ešte lepší zážitok z hrania hier.

Lenovo Legion Y25f prináša hráčom takmer bezrámovú 24,5 palcovú FHD obrazovku, ktorá zvládne bez problémov zobraziť najnovšie HDR hry a videá s ostrým, neskresleným obrazom. Technológia AMD FreeSync synchronizuje 144Hz obnovovaciu frekvenciu monitora s grafickou kartou, vďaka čomu je eliminované sekanie obrazovky a minimalizuje sa zlé zobrazenie a oneskorenie. Pre ešte rýchlejšie načítanie obrazu je možné nastaviť extrémny režim, ktorý zníži dobu odozvy na 1 ms. Vďaka tomu zvládne monitor rýchlejšie zobraziť viac detailov a minimalizovať rozmazanie obrazovky.

Samozrejmosťou je ergonomické vyhotovenie monitora s plne funkčným stojanom a certifikáciou Eye Comfort, ktorá spolu s filtrom s redukciou modrého svetla znižuje únavu očí. Medzi ďalšie funkčné prvky, ktoré môže Lenovo Legion Y25f ponúknuť, patrí hlavné rozhranie s portami pre HDMI, DisplayPort, USB 3.0., audio konektorom, držiakom VESA a integrovaným držiakom pre slúchadlá.

Nechajte sa pohltiť herným svetom

 

Herný monitor Lenovo Y27f ide v kvalite zobrazenia ešte o krok ďalej. Vďaka svojmu tvaru prináša hráčom 27 palcové, panoramatické, zobrazenie s vysokým kontrastom na jedinečnom zahnutom paneli (R1800), ktorý je optimalizovaný pre hranie hier.

Práve zahnutý tvar spolu s technológiou VA poskytne hráčom mimoriadne široký 178° pozorovací uhol. Dobrý obraz a prehľad o situácií je v hre totiž jedným z najdôležitejších prvkov. Lenovo Y27f je preto ďalej vybavený technológiou AMD FreeSync, ktorá sa stará o to, aby bola 144 Hz obnovovacia frekvencia monitora zosynchronizovaná s grafickou kartou a eliminovalo sa tak sekanie obrazu, zlé zobrazenie a jeho oneskorenie. Nastavenie monitora sa tak prispôsobí vašim herným požiadavkám.

Dizajn monitora je prispôsobený hernej rade Legion a okrem temnej čiernej farby a vzoru karbónových vlákien na zadnej strane, disponuje Lenovo Y27f tiež funkčnými prvkami, ako je háčik pre slúchadlá, audio jack, pridané kryty pre zadné porty displeja, oranžové LED podsvietenie alebo držiak VESA, ktorý slúži pre zapojenie viacerých monitorov do špeciálneho stojanu.

Cena a dostupnosť

Monitor Lenovo Legion Y25f bude na našom trhu dostupný od 1.októbra za cenu začínajúcu na 260 € s DPH.

Zahnutý herný monitor Lenovo Y27f bude na našom trhu k dispozícií od 1. októbra s cenou začínajúcou na 385 € s DPH.

(Zdroj: Tlačová správa a konferencia Lenovo)