V Mexiku sa zrútilo lietadlo. Na palube boli desiatky ľudí, všetci prežili

TA3 TASR
1.8.2018 06:20

V severnom Mexiku havarovalo lietadlo leteckej spoločnosti Aeromexico s viac ako 100 ľuďmi na palube, pričom nikto nezahynul. Osemdesiatpäť ľudí utrpelo zranenia, niektorí z nich vážne, informovala televízna stanica Sky News s odvolaním sa na miestne úrady.

Stroj Embraer 190 núdzovo pristál krátko po štarte v poli neďaleko letiska v meste Durango. Podľa agentúry Reuters bolo na televíznych záberoch vidieť, ako z krovín čnie chvost lietadla a nad ním sa vznáša stĺp dymu. Reportér televíznej stanice Milenio uviedol, že pasažieri z lietadla išli smerom k diaľnici a hľadali pomoc.

José Aispuro, guvernér štátu Durango, oznámil na Twitteri, že pri nehode nedošlo k obetiam na životoch. Konštatoval, že všetky zdravotnícke zariadenia v štáte Durango sú v pohotovosti, aby sa postarali o zranených. Dve osoby sú v kritickom stave. "Pršalo, bola búrka. Myslím si, že sa pokúšali zrušiť štart, ale už sa to nedalo," dodal guvernér.

Mexický minister dopravy Gerardo Ruiz Esparza informoval, že na palube, ktoré malo namierené z Duranga do metropoly Mexiko, bolo 97 pasažierov a štyria členovia posádky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok