Lipšic má čoskoro predstaviť novú stranu, volá do nej Rybníčka

HN, TASR
22.5.2012 10:39

Na spoločenskú objednávku po novej pravicovej strane, ktorá by prilákala sklamaných voličov bývalej koalície, sa údajne snaží reagovať exminister vnútra Daniel Lipšic. Podľa Hospodárskych novín sa v krátkom čase chystá predstaviť novú politickú stranu.

Lipšic má čoskoro predstaviť novú stranu, volá do nej Rybníčka
SITA

Do nového zoskupenia lákal aj trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka, uviedli HN. Rybníček pre HN potvrdil, že jasnú odpoveď Lipšicovi ešte nedal. „Rozhovor s Danielom Lipšicom ma ešte len čaká.“ Dodal, že má informácie o novom projekte a naznačil, že sa na ňom zatiaľ zúčastňovať nebude. „V najbližšom období o vstupe do veľkej politiky neuvažujem. Chcem sa venovať mestu Trenčín a primátorskej pozícii.“ Rybníček chce opäť kandidovať na primátorskú funkciu. „A postavenie nezávislého kandidáta mi vyhovuje.“

Očakáva sa, že jej prípravu ohlási podpredseda KDH Daniel Lipšic koncom mája. Lipšic povedal, že o budúcnosti pravice sa bavil s viacerými politikmi, aj nestraníkmi. Sám odmieta hovoriť o novej strane, iba o vízii pre pravicových voličov. Lipšic postup konzultuje aj s vysokopostavenými politikmi z iných strán. Potvrdil, že sa stretol napríklad s exministrom kultúry Danielom Krajcerom zo SaS. Podpredseda SaS Juraj Miškov tiež pripustil, že debatuje o spoločnom postupe pravice, uvádzajú HN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok