Belasí zvíťazili nad Podbrezovou, zdolali ju rozdielom triedy

TA3 TASR
29.7.2018 23:07

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna Ligy nad FK Železiarne Podbrezová 3:0. O góly "belasých" sa postarali v 5. minúte Vasil Božikov a v druhom polčase v 65. a v 77. minúte Andraž Šporar.

Dominantný Slovan

Slovan od začiatku stretnutia priklincoval súpera na vlastnú polovicu, pokúšal sa kombinovať po stranách i stredom ihriska. Belasým vyšla už v piatej minúte štandardka, keď Holman našiel Božikova a kapitán Slovana otvoril skóre - 1:0. Hostia sa k prvému vážnejšiemu ohrozeniu bránky Šullu dostali v 16. minúte, ale Leško z priameho kopu trafil iba do múru.

Domáci mali hru aj naďalej pod kontrolou, do konca úvodného dejstva zaujali ešte strely Savičeviča. Po prvej obtrel loptu o ľavú žrď, po druhej sa blysol brankár Podbrezovej Kuciak. Po góle volal aj pokus Čavriča, loptu z jeho kopačky však dobre zblokovala obrana.

V druhom polčase Slovan pokračoval v aktivite, aj naďalej mal hru pod kontrolou, ale kombinácia mu veľakrát viazla a z tribún sa občas ozval piskot. Ten umlčal v 65. minúte Šporar, ktorý po prihrávke Mohu strelil druhý gól. Slovinský útočník sa potom gólovo presadil aj 77. minúte, keď obstrelil Kuciaka. Slovan po víťazstve v prvom kole uspel aj v druhom a v tabuľke má plný počet 6 bodov.

Tréner: Takto si to predstavujem

Slovan čaká vo štvrtok odveta v Európskej Lige s maltským tímom FC Balzan, generálka mu vyšla. "Pomohol nám vstup do zápasu, potom sme dominovali celý čas. Súper si nevypracoval vážnejšiu šancu, vedeli sme, že príde s defenzívnou  taktikou a hrou na protiútoky. Dobre sme dostupovali k hráčom súpera, v druhom polčase sme pridali na efektivite. Hráči mali radosť z hry, bola tam aj vášeň," uviedol Ševela.

Trénera potešila aj defenzívna činnosť: "Získavali sme lopty už na svojej polovici, takže sme nemuseli šprintovať pre ne až dozadu. Takto nejako si to predstavujem." V prvom polčase sa jeho zverencom kombinácia darila, v druhom sa však nevyhli nepresnostiam, na čo fanúšikovia reagovali piskotom.

"Nie je jednoduché hrať proti defenzívnemu bloku 8 až 9 hráčov. Potrebujeme byť efektívni, čo sme do druhého gólu neboli. Slovanistický fanúšik je náročný, ja to beriem. Ale my pôjdeme za svojím cieľom krok po kroku. Každý si myslel, že do 30. minúty bude 3:0, ja tak isto. Ale hrá sa 90 minút a napokon sme tie tri góly dali. Každý by chcel, aby to skončilo 5:0, ale my budeme pokorní. Neinkasovali sme, súpera sme nepustili do šance. Piskot od určitých ľudí môže byť prirodzený, je to ok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok