Vznikne prequel Hry o tróny? Zverejnili informácie o poslednej sérii

TA3 SITA
27.7.2018 12:30

Posledná sezóna seriálu Hra o tróny (2011) sa dostane na televízne obrazovky v prvej polovici roka 2019. Na novinárskom turné Television Critics Association v Beverly Hills to povedal programový riaditeľ HBO Casey Bloys.

Vznikne prequel Hry o tróny? Zverejnili informácie o poslednej sérii
SITA/AP

Ten zároveň poprel klebety, že Jane Goldman by mala začať v októbri nakrúcať prequel Hry o tróny. "Neviem odkiaľ sa tie správy vzali - my dúfame, že sa do produkcie pustíme začiatkom roka 2019," uviedol s tým, že projekt zatiaľ nemá režiséra ani herecké obsadenie.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období pripomínajúcom stredovek bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Hoci predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh.

Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. V oceňovanom projekte sa doteraz ukázali napríklad Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau či Maisie Williams. Poslednú, ôsmu sezónu bude tvoriť šesť epizód.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok