Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvé NVMe SSD disky Toshiba s 96 vrstvami 3D flash pamäte

Prvé NVMe SSD disky Toshiba s 96 vrstvami 3D flash pamäte
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Toshiba Memory America uvádza na trh nové portfólio NVMe SSD úložných diskov, ktoré sú založené na vlastnej technológii 96 vrstvovej 3D flash pamäte. Výrobca sa s novými NVMe SSD diskami chce zamerať na klientske počítače, vysokovýkonné mobilné, vstavané a herné systémy či dátové centrá.

Nová séria NVMe SSD úložných jednotiek s názvom XG6 využíva proprietárnu technológiu 96 vrstvovej BiCS FLASH 3D pamäte s tromi bitmi na jednu bunku. To tomuto typu dátových úložísk prináša zvýšenie výkonu, hustoty zápisu a celkovej účinnosti skladovania na pamäťovom médiu v porovnaní so 64 vrstvovými 3D flash NVME SSD jednotkami.

NVMe SSD XG6 pritom dosahujú sekvenčné čítanie dát v rýchlosti až 3 180 MB / s a sekvenčné zapisovanie dát s rýchlosťou až 3 000 MB / s. Výkon IOPS (Input / Output Operations Per Second) sa posunul až na 355 000 náhodných čítaní a 365 000 náhodných zápisov, pričom spotreba klesla len na 4,7 W.

Séria nových úložísk XG6 nie je v súčasnosti dostupná pre bežných spotrebiteľov. Pre OEM klientov už je k dispozícii v kapacitách 256, 512 a 1 024 GB s podporou PCI Express. Tieto NVMe SSD disky si tak najskôr nájdu cestu do dátových centier a klientskych počítačových systémov.

Spoločnosť Toshiba pritom už oznámila aj práce na vývoji prvej 96 vrstvovej 3D flash pamäte so 4 bitovou bunkou.

Nová séria NVMe SSD úložných jednotiek Toshiba XG6 využíva proprietárnu technológiu 96 vrstvovej BiCS FLASH 3D pamäte s tromi bitmi na jednu bunku.