Trump odložil stretnutie s ruským náprotivkom na budúci rok

TA3 TASR
25.7.2018 22:13

Americký prezident Donald Trump by chcel ďalšie stretnutie s jeho ruským partnerom Vladimirom Putinom uskutočniť až na budúci rok. Vyhlásil to Biely dom. Dôvodom je prebiehajúce vyšetrovanie údajného ruského zasahovania do predvlaňajších prezidentských volieb.

Americký prezident Donald Trump navrhol odložiť stretnutie s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom v Bielom dome na budúci rok. S odvolaním sa na stredajšie vyhlásenie poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona o tom informovala agentúra AP.

Ako dôvod odkladu druhého osobného stretnutia tejto dvojice prezidentov uviedol prebiehajúce vyšetrovanie špeciálneho prokurátora Roberta Muellera, ktorý prešetruje možnú spoluprácu Trumpovho volebného štábu s Ruskom.

"Prezident sa domnieva, že ďalšie bilaterálne stretnutie s prezidentom Putinom by sa malo konať po tom, ako sa skončí tento hon na ruské bosorky," povedal Bolton s tým, že sa preto dohodli na uskutočnení tejto schôdzky až v priebehu nasledujúceho roka. Trump po summite s Putinom vo fínskych Helsinkách zo 16. júla požiadal minulý týždeň poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Boltona, aby pozval ruského prezidenta do Washingtonu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok