Trump sa aj napriek varovaniam údajne rozhodol zaviesť clá

TA3 TASR
25.7.2018 20:14

Americký prezident Donald Trump sa údajne napokon rozhodol zaviesť sankcie na dovoz automobilov zo zahraničia. Uviedol to denník The Washington Post. Správa prišla ešte pred očakávaným stretnutím šéfa Bieleho domu s predsedom Európskej komisie Jeanom Claudom Junckerom.

Americký prezident Donald Trump aj napriek varovaniu zo strany republikánov a podnikateľských lídrov údajne plánuje zaviesť 25-% clo na dovoz áut. Clo by sa malo dotknúť v zahraničí vyrobených automobilov v celkovej hodnote okolo 200 miliárd USD (171 miliárd eur), uviedol v stredu Washington Post s odvolaním sa na tri zdroje oboznámené s diskusiami o tejto záležitosti.

Podnikateľskí lídri, rovnako ako predstavitelia republikánov vyhlásili, že takéto opatrenie by spôsobilo politický chaos a poškodilo ekonomiku. Trump však podľa Washington Post povedal svojim poradcom, aby "jednoducho verili jeho obchodnému dôvtipu".

Trump v stredu na Twitteri potvrdil svoje tvrdé stanovisko, keď uviedol, že neustúpi a naďalej bude používať clá proti tomu, čo on nazýva neférovými clami. Biely dom nereagoval na otázku CNBC týkajúcu sa ciel na dovoz áut.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok