Známa cestovná kancelária so službami končí, ohlásila krach

TA3 TASR
25.7.2018 12:28

Cestovná kancelária Albania Travel v utorok vo večerných hodinách vyhlásila insolventnosť a ukončila tak svoju činnosť cestovnej kancelárie. Informuje o tom spoločnosť na svojej internetovej stránke.

Úpadok ohlásili na webe

Cestovná kancelária má uzatvorené poistenie pre prípad úpadku v poisťovni Uniqa. Podľa PR špecialistky poisťovne Beaty Lipšicovej sa v utorok vo večerných hodinách podľa informácií poisťovne nachádzalo v prímorských strediskách v blízkosti Tirany 84 turistov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky. Ďalších 86 ľudí čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska.

"Aj keď úpadok cestovnej kancelárie zatiaľ nebol potvrdený rozhodnutím súdu, vzhľadom na tieto skutočnosti Uniqa poisťovňa prostredníctvom svojej asistenčnej služby okamžite kontaktovala cestovnú kanceláriu a v spolupráci s jej delegátkou od utorka večera koordinuje organizáciu prevozu klientov z Albánska na Slovensko," opísala Lipšicová.

Pomôže ministerstvo

Poisťovňa sa so žiadosťou o pomoc v súvislosti s prevozom dovolenkárov uviaznutých v Albánsku obrátila na Ministerstvo vnútra. Pre 83 dovolenkárov poletia do Tirany tri lietadlá MV SR, ktoré ich dopravia na popradské letisko vo večerných hodinách.

"Rezort vnútra bol kontaktovaný s požiadavkou o pomoc prostredníctvom asistenčnej služby poisťovne, ktorá zároveň aj preplatí všetky náklady na prevoz dovolenkárov," priblížil hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Rezort vyšle svoje lietadlá pre dovolenkárov v stredu o 18.00 h. "Dovolenkári budú dopravení na letisko do Popradu, odhadovaný čas príletu je v stredu o 22.00 h," avizoval Lazarov.

Dovolenkári majú nahlásiť udalosť

Dovolenkári, ktorí v utorok pre problémy cestovnej kancelárie neodcestovali na dovolenku z letiska v Poprade, majú kontaktovať call centrum Uniqa poisťovne a individuálne nahlásiť poistnú udalosť na čísle: 02/32 600 100. Pri nahlásení poistnej udalosti je podľa Lipšicovej potrebné predložiť vyplnený formulár hlásenia poistnej udalosti, ktorý nájdu turisti na internetovej stránke poisťovne, kópiu zmluvy o obstaraní zájazdu a doklad o zaplatení zájazdu.

Dokumenty by mali dovolenkári následne poslať poštou na adresu poisťovne alebo mailom na adresu: poistovna@uniqa.sk. "Klienti, ktorí na zaplatenú dovolenku v utorok neodcestovali, si môžu nárokovať plnenie z poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie," dodala Lipšicová.

"Zabezpečiť náhradné lety pre skupinu 84 klientov v top dovolenkovej sezóne bolo však komplikované. Keďže našou prioritou bolo dostať dovolenkárov domov čo najskôr, v stredu v skorých popoludňajších hodinách sa nám nakoniec podarilo zabezpečiť prevoz z Tirany do Popradu niekoľkými lietadlami letky Ministerstva vnútra SR," vysvetlila Lipšicová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok