Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CatSpad: Technologicky vyspelé automatické kŕmidlo pre mačky

CatSpad: Technologicky vyspelé automatické kŕmidlo pre mačky
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako už niekto vtipne poznamenal, doba starého Egypta je späť - zasa píšeme na „steny“ a uctievame mačky. A naozaj na sociálnych sieťach skoro nie je možne nevidieť nejaký obrázok mačiatka, či mačky. Tento malý „tigrík“ si svojou povahou hrdého lovca získal srdcia mnohých. A mnohí si ho aj zadovážia. A to býva kameň úrazu, pretože pri dnešnom pracovnom nasadení, potom na toto zvieratko neostáva čas. Napriek tomu, že je mačka lovec, zatvorená v domácnosti je odkázaná na človeka. Pomôcť by však opäť mohli technológie.

Startup projekt CatSpad je vysnívaným projektom francúzskej dvojice Julie Leleu a Brice Caveliera. Julie vlastní mačku (možno kocúra) menom Mozart a zrejme jej občas pekne hrala na nervy večným pýtaním potravy, keď sa v jej hlave zrodil tento nápad. Brice zasa ako expert na technológie prispel do spoločného projektu technologickým zázemím. Julia od veterinárov zistila, že mačky vo voľnej prírode jedia malé porcie zhruba 10 až 15 krát za deň. To je zdravé množstvo.

Automatický dávkovač krmiva pre mačky CatSpad.

Málokto si však nájde toľko času a preto dostávajú títo domáci miláčikovia najesť maximálne tak 3 - 4 krát za deň, ale zato poriadne. V kombinácii s malou možnosťou pohybu to dopadlo tak, že podľa štatistík je až 40% mačiek vo francúzsku obéznych. Obezita u zvieraťa drasticky znižuje dĺžku jeho života. Vynález CatSpad sa teda tomuto všetkému prispôsobil a v konštrukcii zariadenia oválneho tvaru sa nachádzajú dve nádobky. Jedna je na čerstvú filtrovanú vodu a tá druhá na suché krmivo pre mačky.

V konštrukcii zariadenia oválneho tvaru sa nachádzajú dve nádobky. Jedna je na čerstvú filtrovanú vodu a tá druhá na suché krmivo pre mačky.

Áno, množné číslo je na mieste, pretože ak sú mačky začipované, CatSpad rozozná, o ktorú mačku ide a podľa toho jej buď nasype krmivo alebo nie. Výrobok má v sebe aj vyhodnocovacie algoritmy a tak presne zistí stravovacie návyky tej, ktorej mačky. Násypka samozrejme do smartfónu oznámi, ak sa blíži ku kritickej hranici vyprázdnenia. Zariadenie teda nielen šetrí čas, ale aj zachová vášho miláčika zdravého a správne živeného.

Násypka samozrejme do smartfónu oznámi, ak sa blíži ku kritickej hranici vyprázdnenia.