Za masakrom v Toronte môže byť depresia, útočník mal psychické problémy

TA3 TASR
24.7.2018 06:14

Predpokladaného útočníka, ktorý strieľal na ľudí v rušnej časti kanadského Toronta, identifikovala polícia ako 29-ročného miestneho obyvateľa Faisala Hussaina. Informovala o tom v noci na utorok agentúra AP.

Motív konania ozbrojeného muža, ktorý v nedeľu večer (miestneho času) dve osoby usmrtil a ďalších 13 zranil, zatiaľ nie je známy, podľa predošlého vyjadrenia šéfa torontskej polície Marka Saundersa však nie je možné vylúčiť ani terorizmus. Hussain prišiel o život pri prestrelke s políciou, pričom nebolo jasné, či sa zabil sám alebo ho usmrtili policajti. Jeho rodina v pondelok uviedla, že trpel duševnými problémami, konkrétne psychózou a depresiou.

Miestom incidentu bola torontská časť Greektown, kde útočník strieľal do reštaurácií a kaviarní. Podľa svedkov muž v čiernom odeve a tmavej šiltovke vystrelil 20- až 30-krát. O život prišli 10-ročné dievča a 18-ročná žena, ďalších 13 osôb vo veku 10-59 rokov utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Agentúra AP uviedla, že masové streľby sú v najväčšom kanadskom meste zriedkavé. Minulý víkend však torontská polícia rozmiestnila do ulíc posily v reakcii na nedávny nárast násilných trestných činov páchaných strelnými zbraňami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok