Bezdomovcov na stanici niekto podpálil, ich stav je vážny

TA3 TASR
23.7.2018 10:37

Dvaja bezdomovci na berlínskej stanici utrpeli ťažké popáleniny, keď ich ktosi polial horľavinou a zapálil. Informovala o tom v pondelok miestna polícia.

Bezdomovcov na stanici niekto podpálil, ich stav je vážny
SITA/AP (ilu foto)

Horiacich uhasili okoloidúci

Obeťou útoku sa stali dvaja muži vo veku 47 a 62 rokov. Došlo k nemu v noci na pondelok na železničnej stanici Berlin-Schöneweide nachádzajúcej sa na predmestí nemeckej metropoly, napísala agentúra AP.

Totožnosť páchateľa ani motív činu neboli bezprostredne známe. Podľa správ nemeckej tlače horiacich mužov uhasili okoloidúci za pomoci hasiaceho prístroja z neďalekého stánku s rýchlym občerstvením.

Podobný prípad sa stal v 2016

Zranených bezdomovcov previezli do nemocnice. Polícia začala prípad vyšetrovať ako pokus o zabitie. Páchateľ počas útoku podpálil aj osobné veci obetí.

K podobnému prípadu došlo počas Vianoc v roku 2016, keď sa skupina mladých ľudí pokúsila podpáliť bezdomovca v metre v berlínskej štvrti Neukölln. Napadnutého muža vtedy zachránili ďalší spolucestujúci. Hlavného vinníka odsúdili na dva roky a deväť mesiacov väzenia, traja mladiství komplici dostali podmienečné tresty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok