Rukojemnícka dráma v Los Angeles. Útočník sa zabarikádoval v obchode

TA3 TASR
22.7.2018 07:27

Rukojemnícku drámu v supermarkete v americkom meste Los Angeles má na svedomí 28-ročný muž. Po troch hodinách vyjednávania s políciou sa vzdal a zadržali ho. Pri incidente zomrela jedna žena a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia. Útočník pred incidentom sedemkrát postrelil aj svoju starú mamu, ktorá leží v nemocnici v kritickom stave.

Prvé informácie hovorili, že ide o tínedžera, uviedla spravodajská stanica CNN. Podozrivý muž najprv postrelil svoju starú matku a následne aj ďalšiu mladšiu ženu. Potom ušiel na aute svojej starej matky, s ktorým havaroval pred budovou supermarketu. Pred budovou niekoľkokrát vystrelil a následne vtrhol do preplneného supermarketu, kde sa zabarikádoval a množstvo ľudí si vzal za rukojemníkov, uviedla losangeleská polícia na sociálnej sieti Twitter. V tom čase sa v obchode podľa novín Los Angeles Times nachádzalo od 40 do 50 ľudí. Jeden zo svedkov pre noviny uviedol, že "guľky lietali všade, pred obchodom aj cez parkovisko".

Niektorí zákazníci okamžite z obchodu vybehli a polícia obkľúčila budovu. Počas trojhodinovej drámy niekoľko ľudí vyšlo zo supermarketu s rukami nad hlavou. Niekoľko zamestnancov vyliezlo von zadným oknom na reťazovom rebríku, uvádza CNN. Po vyše trojhodinovom vyjednávaní s políciou sa ozbrojený muž vzdal. Podľa CNN prišla v budove supermarketu o život jedna žena a ďalších šesť osôb vo veku od 12 do 81 rokov hospitalizovali so zraneniami.

V prípade obete ide podľa médií o zamestnankyňu supermarketu, ktorá tam pracovala štyri až päť rokov. Samotný páchateľ útoku utrpel počas prestrelky s políciou zranenie na ľavom ramene. Stará matka muža, ktorú postrelil najmenej sedemkrát, sa po operácii nachádzala v kritickom stave, uviedli noviny Los Angeles Times.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok