Stredoškolákom začínajú ústne maturity, čakajú ich novinky

TA3, SITA
21.5.2012 11:12

Stredoškolákov v posledných ročníkoch čakajú oddnes ústne maturity. Ešte v polovici marca sa abiturienti pasovali s písomnými maturitami.

Obdobie ústnych skúšok dospelosti potrvá na stredných školách do 8. júna. Odpoveď žiaka pred maturitnou komisiou je verejná. Tohtoroční maturanti mali na výber z 39 predmetov. Súčasťou maturity na stredných odborných školách (SOŠ) môže byť aj praktická skúška.

V tomto školskom roku čaká maturantov niekoľko noviniek. Zoznam maturitných predmetov sa rozšíril o dva - umenie a kultúra a rómsky jazyk a literatúra. Tohtoroční maturanti na gymnáziách si už nemôžu vybrať spomedzi úrovní cudzieho jazyka, všetci gymnazisti maturujú z povinného cudzieho jazyka na vyššej úrovni B2. Žiaci SOŠ a konzervatórií si stále môžu zvoliť, či sa rozhodnú pre maturitu na vyššej úrovni B2 alebo nižšej jazykovej úrovni B1 Spoločného európskeho referenčného rámca. Gymnazisti, žiaci SOŠ a konzervatórií si tiež od tohto roka môžu zvoliť maturitu z druhého cudzieho jazyka aj na vyššej úrovni B2.

Témy: Maturita
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok