V Taliansku sa opäť triasla zem, tisíce ľudí nocovali v stanoch

TASR
21.5.2012 09:50

Dotrasy po silnom zemetrasení zasiahli dnes severný taliansky región Emilia-Romagna, pričom dve najsilnejšie mali magnitúdu 3,7 a 3,6.

V Taliansku sa opäť triasla zem, tisíce ľudí nocovali v stanoch
SITA

Už viac ako 100 dotrasov zaznamenali v Taliansku po nedeľňajšom zemetrasení s magnitúdou 5,9, ktoré pripravilo o život sedem ľudí. Desiatky utrpeli zranenia. Noviny Corriere della Sera napísali, že približne 3000 ľudí nocovalo v stanoch, športových halách alebo u príbuzných. Viacerí ľudia si kvôli strachu pred ďalšími otrasmi zvolili za miesto svojho dočasného pobytu auto.

Mnohé školy v postihnutej oblasti severne od miest Bologna a Modena zostávajú dnes a v utorok zatvorené. Väznicu vo Ferrare evakuovali. K zemetraseniu došlo v nedeľu o 04.04 h SELČ. Štyria ľudia prišli o život pri zrútení budov závodov, v ktorých v noci pracovali - traja pri meste Ferrara a ďalší v neďalekej priemyselnej oblasti pri meste Bondeno.

V meste Casale zomrela 37-ročná žena z Nemecka, ktorá stratila vedomie po ťažkostiach s dýchaním, podľa predpokladov v dôsledku paniky spôsobenej zemetrasením. V meste Sant'Agostini našli mŕtvu ženu vo veku viac než 100 rokov, ktorá mohla takisto zomrieť následkom šoku. Najhoršie zasiahnuté boli mestá San Felice a Finale Emilia, kde došlo k vážnym škodách na mnohých historických budovách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok