Peter Sagan vyhral 8. etapu Okolo Kalifornie a prekonal rekord

TA3, TASR
21.5.2012 09:13

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral poslednú 8. etapu pretekov Okolo Kalifornie. Záverečný úsek sa išiel ako kritérium v uliciach Los Angeles a meral 72 km.

Jazdec tímu Liquigas tento rok triumfoval na podujatí päťkrát a s celkovo ôsmimi etapovými víťazstvami prekonal rekord Američana Leviho Leipheimera.

Za Saganom, ktorý prišiel do cieľa v čase 1:27:36 h a teší sa zo zeleného dresu v bodovacej súťaži, prišiel do cieľa bývalý majster sveta z Belgicka Toma Boonen (Omega Pharma-Quickstep) a jeho nemecký tímový kolega Gerald Ciolek. Okolo Kalifornie 2012 sa napokon stalo korisťou Holanďana Roberta Gesinka (Rabobank). "Toto sú momenty, kedy sa vám darí a víťazíte a práve preto to robíte. Mali sme tu skvelý tím, chlapci ma celý čas podporovali. Mal som aj ťažké mesiace, keď som si zlomil nohu, ale zvládol som to," cituje slová Holanďana internetový portál cyclingnews.com.

Sagan vyhral na kalifornských cestách prvé štyri etapy, v kritériu opäť potvrdil, že je skvelým špurtérom. "Na záverečnom kilometri sa išlo veľmi rýchlo a v poslednej zákrute to bolo nebezpečné. Stopäťdesiat metrov pred cieľom som začal špurtovať a dokázal som vyhrať piatu etapu v tomto ročníku Okolo Kalifornie, z čoho mám veľkú radosť," povedal pre akreditované médiá Sahan, ktorý v celkovom poradí skončil 42. so stratou 27:28 na víťazného Gesinka. Jeho krajan Peter Velits finišoval v záverečnej etape 39., v konečnom účtovaní ho klasifikovali na 20. priečke (+6:02).

8. etapa, Beverly Hills - Los Angeles (72 km):
1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 1:27:36 h, 2. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma-Quickstep), 3. Gerald Ciolek (nem./Omega Pharma-Quickstep), 4. Roger Kluge (Nem./Argos – Shimano), 5. Heinrich Haussler (Austr./Garmin - Barracuda) , 6. Lloyd Mondory (Fr./AG2R La Mondiale)...20. Peter VELITS (SR//Omega Pharma-Quickstep) všetci rovnaký čak ako víťaz

Konečné poradie:
1. Robert Gesink (Hol./Rabobank Cycling Team) 29:14:52 h,2. David Zabriskie (USA/Garmin - Barracuda) +46 s, 3. Thomas Danielson (USA/Garmin - Barracuda) +54...20. P. VELITS +6:02, 42.SAGAN +27:28

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok