Loď sa prevrátila do rozbúreného mora, niekoľko ľudí prišlo o život

TA3 TASR
20.7.2018 08:55

Najmenej 11 ľudí prišlo o život pri nehode turistickej lode na jazere v americkom štáte Missouri. Niektorí cestujúci sú doteraz nezvestní. Podrobnosti o obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii.

Najmenej 11 ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších osôb je nezvestných po stroskotaní a potopení turistickej lode na jazere v americkom štáte Missouri. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na úrad miestneho šerifa. K nehode došlo v noci na piatok na jazere Table Rock Lake. Za pravdepodobnú príčinu nešťastia označili úrady nepriaznivé počasie.

Miestne médiá informovali, že na palube turistickej lode sa nachádzalo približne 30 ľudí. Potopená loď zostala pod hladinou jazera a na mieste okrem záchranárov zasahovali aj potápači. "Máme osem potvrdených obetí," uviedol šerif Dough Radar vo vyjadrení, ktoré odvysielali miestne médiá. "Niekoľko ľudí je stále nezvestných," dodal.  Miestna rozhlasová stanica KYTV krátko na to informovala, že podľa šerifa sa počet obetí zvýšil na jedenásť.

Ako šerif potvrdil, záchranné operácie stále prebiehajú a situáciu označil za "náročnú". Odmietol však uviesť, či medzi obeťami boli aj deti. Table Rock Lake je umelo vytvorené jazero južne od mesta Springfield, v blízkosti hraníc s Arkansasom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok