Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štipka soli, muchu skolí: Bug-A-Salt prináša zábavu do boja proti hmyzu

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
20. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hlavne letné obdobia prinášajú priam mračná múch, či iného otravného hmyzu. Asi každý poznáte tie nepríjemnosti, ktoré dokážu muchy vyviesť. Napríklad to večné sadanie si na také miesta, kde je ich problém trafiť mucholapkou. Napríklad na jedlo. Taká torta vôbec nevyzerá rovnako dobre po zásahu mucholapkou, ako pred tým. Ale žarty bokom a dajme si zopár faktov o otravných muchách.

Mucha dokáže prenášať rôzne ochorenia a svoju potrebu vykonáva každé štyri minúty. No a jej vajíčka sa na larvy zmenia za necelých 24 hodín. No a teraz si predstavte, že ste spravili obložené chlebíčky pre návštevu a lozia po nich muchy. Mucholapku nemôžete použiť a rukou chytiť muchu je ťažké.

Týmto všetkým sa zaoberal americký umelec talianskeho pôvodu Lorenzo Maggiore. Jeho riešenie bolo vskutku kreatívne. Vyrobil totižto malú, akoby brokovnicu, na muchy. No nebojte sa, nestrieľa broky poháňané pušným prachom, ale obyčajnú soľ. Preto sa aj tento vtipný vynález volá Bug-A-Salt, čo môžeme preložiť ako „chrobák a soľ“, ale zároveň je to slovná hračka z anglického „bug assault“, čo znamená niečo ako „útok na chrobáka“.

"Brokovnica" proti hmyzu Bug-A-Salt.

Celá táto detsky navrhnutá zbraň funguje veľmi jednoducho. Do malej násypky na vrchu „zbrane“ nasypete kuchynskú soľ, čím získate zhruba 80 rán na hmyz. Zbraň má naspodku, rovnako ako policajné brokovnice, „pumpovaciu“ rukoväť. Tú potiahnete k sebe a od seba, čím je zbraň nabitá. OK jedna vec je teda, že máme brokovnicu, ale druhá vec je aj tú muchu trafiť pred tým, než osolíme celý dom.

"Brokovnica" proti hmyzu Bug-A-Salt.

Lorenzo Maggiore na to zrejme prišiel už pri testovaní a na zbrani môžete teraz nájsť aj laserový zameriavač Bug-Beam. Sedí mucha na vajíčku? Bum a mucha je dole. Vajíčko je maximálne tak trochu posolené. Komár na stene? Namierite stlačíte spúšť a komár spadne bez toho, aby ostala krvavá šmuha na novej maľovke. A všetky tie miesta, kde je mucha v bezpečí, sa pre ňu zmenia na bojové pole. Kúty miestností, stropy, záclony. Dostrel zbrane je niečo okolo jedného metra.

Bug-A-Salt „brokovnica“ je vybavená aj indikátorom pripravenosti k streľbe či detskou poistkou. Ak teda odmietate úplne dospieť, je to hračka rovno pre vás.

"Brokovnica" proti hmyzu Bug-A-Salt.