Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľný stabilizátor Steadify vytvorí statív z vášho tela

Nositeľný stabilizátor Steadify vytvorí statív z vášho tela
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Statívy sú efektívnym prostriedkom pre stabilizáciu záberu pri fotografovaní, no nie vždy sa dajú dobre prenášať a rozostavovať. No nemeckí vývojári vytvorili ľahkú a jednoduchú nositeľnú alternatívu s názvom Steadify. Tento monopod sa pritom počas fotografovania opiera o telo používateľa.

Nositeľné zariadenie Steadify má hmotnosť 0,5 kilogramu a je pripevnené k nylonovému opasku. Pozostáva z hliníkového miniatúrneho monopodu, ktorý je ku koženému plátu na opasku pripojený pomocou oceľového kĺbového spoja. Keď sa nepoužíva, teleskopický monopod je pritiahnutý k opasku a upevnený pomocou magnetu. V momente, keď fotograf potrebuje stabilný záber, monopod odopne a rýchlo ho rozšíri na požadovanú dĺžku jednoduchým skrútením a potiahnutím jednou rukou.

Hliníkový minatúrny monopod je ku koženému plátu na opasku pripojený pomocou oceľového kĺbového spoja.

Fotoaparáty môžu byť umiestnené na univerzálnej vidlici s gumovou povrchovou úpravou, ktorá údajne drží fotoaparát oveľa stabilnejšie, ako keby bola jeho váha prenášaná priamo na ramená fotografa. K dispozícii je aj doplnková vidlica s rýchloupínacou doskou s guľovou hlavou. Podľa výrobcu zvládne Steadify lepšie stabilizovať fotoaparát v porovnaní s tradičnými monopodmi a dá sa rozšíriť iba jednou rukou. Navyše funguje v dvoch ďalších osiach otáčania.

Nový nositeľný stabilizátor pre fotoaparáty Steadify je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 99 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 159 dolárov. Ak sa vyzbiera požadovaná suma a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by sa mali začať dodávať niekedy v priebehu októbra tohto roku.

Podľa výrobcu zvládne Steadify lepšie stabilizovať fotoaparát v porovnaní s tradičnými monopodmi a dá sa rozšíriť iba jednou rukou. Navyše funguje v dvoch ďalších osiach otáčania.