Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vreckový nožík v tvare mince je naostrený na každodenné použitie

Vreckový nožík v tvare mince je naostrený na každodenné použitie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia zvyknú nosiť vo vreckách mince, no miesto na nožík sa tam zvyčajne nenájde, aj preto sa spoločnosť Fulcrum Knives inšpirovala práve touto kovovou formou peňazí a vytvorila kompaktný vreckový nožík v tvare mince, ktorý bez problémov vkĺzne do vrecka riflí.

Nový vreckový nôž s názvom Eclipse je síce rozmerovo malý, no pritom je vytvorený z 24 jednotlivých častí. Hlavnou z nich je čepeľ Wharncliffe, ktorá je vyrobená z tepelne spracovanej nehrdzavejúcej ocele. Je vybavená špičkou pre prepichovanie, plochou hranou pre sekanie a plytkým sekáčom pre hladké rezanie.

Ostrie s dĺžkou 1,8 centimetra sa dá vďaka jednoduchému vysúvaciemu a uzamykaciemu mechanizmu pohodlne pretočiť jednou rukou a zaistiť na mieste, aby bolo pripravené do akcie. Pohyblivé časti vreckového noža Eclipse sa otáčajú na fosforových bronzových podložkách, o ktorých výrobca tvrdí, že majú dlhšiu životnosť, zatiaľ čo rukoväť noža je vytvorená z odolnej kombinácie sklolaminátu a epoxidovej živice.

Vreckový nožík Eclipse.

Samotný nôž po vysunutí z mincovej formy meria na dĺžku 7,3 centimetra a späť do svojho kompaktného tvaru sa sklopí pomocou stlačenia tlačidla, pričom čepeľ je otočená smerom od prstov používateľa. Keď je nôž zatvorený, jeho priemer je 4,5 centimetra, čo je o 7 milimetrov viac ako má minca amerického dolára. To je stále dostatočne kompaktná veľkosť pre pohodlné uloženie do vrecka nohavíc.

Vreckový nožík Eclipse.

Spoločnosť Fulcrum Knives pre svoj vreckový nôž Eclipse spustila start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde doteraz vyzbierala viac ako trojnásobok cieľovej sumy 20 000 dolárov. Nôž sa dá získať za podporu v sume 39 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, distribúcia prvých kusov sa začne v priebehu októbra.

Vreckový nožík Eclipse.