Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky iBeat môžu zachrániť život vašich blízkych

Inteligentné hodinky iBeat môžu zachrániť život vašich blízkych
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe existuje množstvo inteligentných technológií, ktoré používateľom umožnia sledovať svoju fyzickú kondíciu skrz monitorovanie srdcovej frekvencie. Nové inteligentné hodinky iBeat takisto monitorujú frekvenciu srdca nositeľa, no ten si môže navyše prostredníctvom hodiniek privolať pomoc, ak zistí, že niečo s ním nie je v poriadku. Hodinky sú navrhnuté najmä pre starších ľudí a seniorov.

Inteligentné hodinky iBeat sú vybavené optickými snímačmi, ktoré nepretržite moitorujú srdcovú frekvenciu, cirkuláciu a hladinu kyslíka v krvi na štyroch miestach na zadnej strane zápästia nositeľa. Vode odolné hodinky pritom využívajú algoritmy založené na umelej inteligencii, ktoré neustále analyzujú a vyhodnocujú zhromaždené údaje. Nabíjateľná batéria pritom na jedno nabitie zabezpečí, aby hodinky fungovali po dobu troch dní.

Nové inteligentné hodinky iBeat takisto monitorujú frekvenciu srdca nositeľa, no ten si môže navyše prostredníctvom hodiniek privolať pomoc, ak zistí, že niečo s ním nie je v poriadku.

V prípade, že hodinky zistia náhle spomalenie alebo zastavenie srdca či obehu, upozornia používateľa a na displeji sa ho spýtajú, či je všetko v poriadku. Ak používateľ naznačí, že potrebuje pomoc, alebo jednoducho nereaguje na výzvu, hodinky iBeat so systémom GPS nadviažu kontakt s 24 hodinovým dispečingom, ktorý pošle údaje o polohe používateľa záchranným zložkám spolu s informáciou pre rodinu či priateľov, ktorí sú uvedení na zozname kontaktov. Používatelia tiež vedia tím kedykoľvek manuálne kontaktovať prostredníctvom stlačenia tlačidla pre privolanie pomoci v núdzi.

Inteligentné hodinky iBeat sú vybavené optickými snímačmi, ktoré nepretržite moitorujú srdcovú frekvenciu, cirkuláciu a hladinu kyslíka v krvi na štyroch miestach na zadnej strane zápästia nositeľa.

Hodinky iBeat sa na rozdiel od podobných hodiniek nemusia spárovať so smartfónom a ani nevyžadujú pripojenie k Wi-Fi sieti. Namiesto toho využívajú existujúcu mobilnú sieť pre odosielanie a prijímanie údajov. Aj preto musia používatelia rátať s minimálnym mesačným poplatkom za službu vo výške 17 dolárov.

Inteligentné hodinky iBeat Heart Watch sú už dostupné za cenu 249 dolárov. A samozrejme dokážu okrem záchranných funkcií zobraziť čas a používatelia si môžu naprogramovať budíky či pripomienky.

Vode odolné hodinky iBeat využívajú algoritmy založené na umelej inteligencii, ktoré neustále analyzujú a vyhodnocujú zhromaždené údaje.