Zápas porazených Angličania nezvládli, bronz získali červení diabli

TA3 SITA
14.7.2018 18:22

Bronzové medaily na XXI. majstrovstvách sveta vo futbale v Rusku získali reprezentanti Belgicka, ktorí v sobotňajšom stretnutí o konečné 3. miesto zdolali v Petrohrade Angličanov 2:0.

Belgičania vylepšili svoj historicky najlepší výsledok

O vedúci gól "červených diablov" sa už v 4. min postaral Thomas Meunier, poistku pridal v závere duelu dvoch neúspešných semifinalistov sa na štadióne Krestovskij postaral Eden Hazard. Zverenci trénera Roberta Martíneza si poradili s výberom "Albiónu" na tohtoročnom šampionáte aj druhýkrát, ich vzájomný súboj v úplnom závere skupinových bojov v Kaliningrade sa skončil 1:0 pre Belgicko. V celkovej bilancii v rámci svetových šampionátov je na tom po štvrtom meraní síl mierne lepšie belgický tím.

Belgičania vylepšili svoj historicky najlepší výsledok z majstrovstiev sveta z Mexika 1986, kde skončili štvrtí. Naopak, futbalisti Anglicka, ktorí sa tretíkrát prebojovali medzi najlepšie kvarteto na MS, nevyužili šancu na zisk druhého cenného kovu. V celej svojej bohatej histórii majú na konte jeden titul majstra sveta. Štvrtú priečku obsadili aj na šampionáte v roku 1990.

Majstrovstvá sveta 2018 vo futbale - Rusko - zápas o 3. miesto:

PETROHRAD

Belgicko - Anglicko 2:0 (1:0)

Góly:
4. Meunier, 82. E. Hazard, ŽK: 90.+ Witsel - 52. Stones, 77. Maguire, rozhodoval: Faghani (Irán), 64 406 divákov

Zostavy:
Belgicko: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Tielemans (78. M. Dembélé), Witsel, Chadli (39. Vermaelen) - De Bruyne, R. Lukaku (60. Mertens), E. Hazard
Anglicko: Pickford - Phil Jones, Stones, Maguire - Trippier, Loftus-Cheek (84. Dele Alli), Dier, Delph, Rose (46. Lingard) - Sterling (46. Rashford), H. Kane.

Len do 4. min museli diváci na petrohradskom štadióne Krestovskij čakať na gólový zásah. Belgický brankár Courtois rozohral akciu, počas ktorej Lukaku vysunul na ľavej strane Chadliho a jeho center zužitkoval spoluhráč z pravej strany záložnej formácie Meunier. V 12. min mohlo byť 2:0, keď sa lopta dostala k De Bruynovi, ale pri tečovanej strele stihol zareagovať Pickford. V 23. min bol blízko k vyrovnaniu Kane pri Sterlingovom priťuknutí, no minul belgickú bránku.

Angličania začali druhé dejstvo aktívne

V 35. min sa po rohovom kope a odrazenej lopte Tielemansa dostal k zakončeniu v pokutovom území Alderweireld, ktorý však poslal loptu nad Pickfordovu svätyňu. Angličania po dvoch polčasových striedaniach začali druhé dejstvo aktívne, vypracovali si niekoľko náznakov šancí, ale bez gólového úspechu. V 70. min už hráči "Albiónu" takmer dvíhali ruky nad hlavu, ale po oblúčiku Diera smerujúceho do siete vykopol loptu z prázdnej bránky Alderweireld.

O tri minúty neskôr ďalšiu možnosť hlavičkou opäť Dier a vzápätí po štandardnej situácii netrafil hlavou medzi žrde Maguire. V 80. min predviedli Belgičania super kontru, ale Pickford sa skvelým zákrokom vyznamenal pri strele Meuniera. O definitívne rozhodnutie malého finále sa o dve minúty neskôr postarali dve ofenzívne hviezdy, De Bruyne vysunul E. Hazarda, ktorý sám pred Pickfordom zvýšil na 2:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok