Homoši, preč z Bratislavy? Polícia rieši transparenty s menom politika

TA3 TASR
13.7.2018 13:23

Homofóbne transparenty, ktoré sa objavili na viacerých miestach Bratislavy, bude riešiť polícia. Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv sa rozhodla v tejto veci podať trestné oznámenie. Komunálny politik, ktorého meno na transparentoch figuruje, sa od nich dištancuje.

Homoši, preč z Bratislavy? Polícia rieši transparenty s menom politika
Facebook/Povedzme nie

„Podávame ho na neznámeho páchateľa,“ spresnil právnik IĽP Daniel Grejták v súvislosti s pútačmi, na ktorých je napísané: „Homoši preč z Bratislavy – Ján Mrva, prvý katolícky primátor.“ Nápisy sa objavili deň pred konaním sa bratislavského pochodu Dúhový Pride 2018 podporujúceho práva LGBTI osôb.

Ku kauze sa vyjadril aj samotný Mrva. "Od transparentov na viacerých bratislavských nadjazdov, ktorých fotografie sa dnes šíria na sociálnych sieťach sa dištancujem. Ak pochádza od niektorého môjho politického konkurenta, svojím činom len prejavil veľmi nízku úroveň svojho uvažovania aj spôsobov. V žiadnom prípade na takúto úroveň komunikácie neklesnem. V priebehu dňa podnikám organizačné i právne kroky, aby voči organizátorom takejto špinavosti bola vyvodená jednoznačná právna zodpovednosť. Požiadal som mestské časti o zlikvidovanie tejto nelegálnej reklamy a zvažujem podanie trestného oznámenia. Anti kampaň má z môjho pohľadu na svedomí niekto, kto má strach, že v meste skončia „kšefty“ s developermi a tí už nebudú rozhodovať o rozvoji mesta vo svoj prospech. Ja sa od sloganu dištancujem,  rešpektujem každého človeka aký je. Nerozdeľujem, chcem byť primátorom všetkých Bratislavčanov," uviedol vo svojom vyjadrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok