Trump je už v Británii, kde ho čakali tisícky demonštrantov

TA3 TASR
12.7.2018 15:35

Prezident USA Donald Trump po tom, ako narobil poriadny rozruch na summite NATO v Bruseli, priletel na svoju prvú návštevu Británie od nástupu do funkcie. V krajine, ktorá zápasí s vládnou krízou súvisiacou s brexitom, ho čakali tisícky protestujúcich.

Prezidentské lietadlo Air Force One pristálo na letisku Stansted pri Londýne, kde Trump začal štvordňovú návštevu ostrovnej krajiny. Šéf Bieleho domu pricestoval do Británie z Bruselu, kde bol na dvojdňovom summite NATO.

Trump sa zúčastnil na galavečeri s britskými a americkými predstaviteľmi v paláci Blenheim, veľkolepom anglickom vidieckom sídle, ktoré je rodiskom a pôvodným domovom bývalého britského premiéra Winstona Churchilla.
V piatok sa Trump stretne s premiérkou Theresou Mayovou a kráľovnou Alžbetou II. a potom strávi víkend na jednom zo svojich vlastných súkromných golfových ihrísk v Škótsku.

Počas návštevy Trumpa v Británii sa očakávajú rozsiahle protesty proti nemu a jeho politike. Navyše, Mayovej vláda zažíva turbulentný týždeň, keďže sa snaží určiť správny smer procesu vystúpenia Británie z Európskej únie. Trump prichádza po spomínanom chaotickom summite NATO, zhrnula situáciu agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok