Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cez mobilnú sieť Telekomu sa na Pohode prenieslo takmer 4 TB dát

Cez mobilnú sieť Telekomu sa na Pohode prenieslo takmer 4 TB dát
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj počas tohtoročného festivalu Pohoda Telekom zaznamenal vo svojej mobilnej sieti niekoľko rekordov. Zákazníci Telekomu na Pohode preniesli spolu takmer 4 TB dát. Najväčšiu časť preniesli cez 4G sieť - až 3,16 TB dát (takmer 80%), čo je zhruba dvojnásobok vlaňajšej prevádzky.

Okrem rastúceho objemu prenesených dát je zaujímavý trend rastúceho pomeru odosielaných dát (uploadu) oproti prijatým dátam (downloadu). Kým tento rok tvorili odoslané dáta 17% celkového objemu, v roku 2017 bol tento pomer nižší - 13%. Tento trend možno pripísať napríklad početnejšiemu odosielaniu fotiek a videí, alebo napríklad aj live streamingov z podujatia.

Telekom na tohtoročnej Pohode popri základnej kapacite 4G+ siete v Trenčíne zabezpečil zákazníkom dodatočné pokrytie 2 mobilnými stanicami s 2G, 3G a 4G ponúkajúcimi prenosy až do 400 Mbps.

Rekordy padali aj na nedávnom festivale Topfest na Zelenej Vode, kde Telekom okrem štandardného pokrytia sieť posilnil dodatočnou mobilnou stanicou. Zákazníci tu preniesli spolu 477 GB, z toho až 84% (401 GB) cez 4G sieť. Takmer 18% z preneseného objemu dát pripadlo na upload.

Záujem o štandardné hlasové hovory bol na oboch podujatiach v porovnaní s uplynulými ročníkmi vyrovnaný. Rástol však podiel hovorov cez VoLTE – oproti minulému roku vzrástlo využívanie VoLTE až 17-násobne.

Cez mobilnú sieť Telekomu sa na Pohode prenieslo takmer 4 TB dát.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)