Takto vyzerajú mladí futbalisti, ktorých zachránili z jaskyne

TA3 SITA
11.7.2018 16:50

Na verejnosť sa dostali prvé fotografie chlapcov po dramatickej záchrannej operácii v jaskyni na severe Thajska. Zrnité zábery ukazujú mladých futbalistov, ako sedia na nemocničných lôžkach. Na ústach majú ochranné rúška a jeden z nich ukazuje znak víťazstva.

Takto vyzerajú mladí futbalisti, ktorých zachránili z jaskyne
SITA/AP

Fotografie zverejnili v čase, keď thajské námorníctvo sprístupnilo nové video približujúce, ako záchranári pracovali. Dvanásť chlapcov vo veku 11 až 17 rokov a ich 25-ročný tréner uviazli v zatopenej jaskyni 23. júna. Našli ich o deväť dní neskôr, ktoré prežili tak, že pili vodu stekajúcu zo stien jaskyne. Do jaskynného komplexu údajne vošli, aby oslávili narodeniny jedného z nich a občerstvenie, ktoré si priniesli, im rovnako pomohlo zvládnuť ťažkú situáciu.

Počas trojdňovej vysoko riskantnej operácie, ktorá sa začala v nedeľu, ich postupne povyvádzali z komplexu von. Chlapci boli v tom čase pod silnými sedatívami, aby sa zabránilo prípadnej panike v tmavých, úzkych, podvodných pasážach. Momentálne sa nachádzajú v nemocnici v meste Čiang Rai, kde im poskytujú zdravotnú i psychologickú starostlivosť. Deti stratili v priemere dva kilogramy, podľa lekárov sú však v dobrej fyzickej kondícii.

Témy: Thajsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok