Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čepeľ vysúvacieho noža Maker zostane akoby zázrakom zafixovaná

Čepeľ vysúvacieho noža Maker zostane akoby zázrakom zafixovaná
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vysúvacie nože môžu byť univerzálnym nástrojom nejedného domáceho kutila, no neustále vysúvanie a zasúvanie čepele si vyžaduje určitú námahu. Navyše, ako náhle je čepeľ vonku, môže pri väčšom tlaku na jej hrot poľahky skĺznuť naspäť do tela noža. Nový vysúvací nôž Maker Knife je však z iného súdka, čepeľ sa ľahkým pohybom pohodlne vysúva a pritom sa vonku dokáže zablokovať tak, aby sa nevrátila dovnútra, pokiaľ to používateľ nechce.

Vysúvací nôž Maker Knife v striebornom a čiernom farebnom prevedení je vyrobený z antikoróznej nehrdzavejúcej ocele a hliníka, čo je kombinácia, ktorá sa postará o nízku váhu len 65 gramov, pričom nôž je tiež aj vodotesný. Vývojári sa rozhodli pre vymeniteľné keramické plátkové čepele, ktoré si oproti iným materiálom udržiavajú ostrejšie hrany a ľahšie kĺžu z tela von. Nôž má hrúbku len 7,7 milimetra, takže môže pohodlne vkĺznuť do vrecka a nezavadzať v ňom. Okrem toho je vybavený sponou pre zavesenie za opasok či okraj vrecka nohavíc.

Vysúvací nôž Maker Knife v striebornom a čiernom farebnom prevedení je vyrobený z antikoróznej nehrdzavejúcej ocele a hliníka.

Tento šikovný malý nástroj je špecifický najmä svojim uzamykacím mechanizmom, ktorý vyťahuje a zaťahuje čepeľ. Cez stredový krúžok v strede tela noža môže používateľ za pomoci prsta jednoducho vysunúť čepeľ a pustiť sa do práce. Mechanizmus udrží čepeľ na svojom mieste aj pod tlakom, pričom ju môže používateľ opätovne zatiahnuť svojim prstom dovnútra. Keďže ide o technológiu, ktorá ešte len čaká na patent, vývojári nespresnili na akom princípe vlastne funguje.

Vývojári sa rozhodli pre vymeniteľné keramické plátkové čepele, ktoré si oproti iným materiálom udržiavajú ostrejšie hrany a ľahšie kĺžu z tela von.

Všestranný vysúvací nôž Maker Knife je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 39 EUR. Jeho plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 69 EUR. Ak pôjde všetko podľa predstáv výrobcu, prvé kusy by sa mali začať distribuovať v priebehu októbra tohto roku.

Mechanizmus udrží čepeľ na svojom mieste, pričom ju môže používateľ opätovne zatiahnuť svojim prstom dovnútra.