Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový cyklistický počítač pre rekreačných a mestských jazdcov

Štýlový cyklistický počítač pre rekreačných a mestských jazdcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť CatEye sa pochválila novým cyklistickým počítačom s názvom Quick, ktorý vytŕča za radu svojich kolegov najmä vďaka dizajnovému prevedeniu. Namiesto záplavy rôznych informácií sa pritom sústredí na základné údaje, ktoré ocenia rekreační jazdci či ľudia pravidelne dochádzajúci na bicykli do práce. Navyše sa môže toto zariadenie pochváliť aj dostupnou cenou.

Cyklistické počítače majú zvyčajne obdĺžnikový tvar a sú navrhnuté pre používateľov, ktorí požadujú detailné informácie o svojom tréningu a fyzickom výkone. Takéto zariadenie okrem základných údajov zobrazujú napríklad aj merania srdcového tepu, kadenciu šliapania a celkový výkon jazdca. Na rozdiel od nich je cyklistický počítač Quick navrhnutý v jednoduchom tvare s okrúhlym displejom, ktorý používateľom poskytne len základné údaje, čo je zrejme to najpodstatnejšie pre väčšinu rekreačných a mestských jazdcov.

Cyklistický počítač CatEye Quick.

Na zariadení odolnom voči poveternostným vplyvom môžu používatelia stlačením tlačidla prepínať medzi jednotlivým obrazovkami, ktoré zobrazujú aktuálnu rýchlosť, priemernú rýchlosť, maximálnu rýchlosť, prejdenú vzdialenosť a uplynulý čas, celkovú vzdialenosť a hodiny. Pre získanie údajov o rýchlosti poslúži bezdrôtový analógový snímač a magnet na koleso.

Cyklistický počítač CatEye Quick.

Napájanie pre cyklistický počítač aj snímač rýchlosti je zabezpečené prostredníctvom gombíkovej batérie. Tá by mala vydržať približne jeden rok používania s jednou hodinovou cestou denne v prípade cyklistického počítača alebo asi 10 000 kilometrov jazdy so snímačom.

Samotný cyklistický počítač Quick váži 24 gramov a dá sa z držiaka na riadidlách jednoducho odňať, ak chce používateľ bicykel zaparkovať a ponechať bez dozoru. Okrem dizajnu by Quick mohol zaujať aj cenou, ktorá je v jeho prípade stanovená na 65 dolárov vrátane snímača rýchlosti a magnetu na koleso. Cyklistický počítač bude dostupný od septembra.

Cyklistický počítač CatEye Quick.