Zo zatopenej jaskyne zachraňujú posledných malých futbalistov

TA3 TASR
10.7.2018 12:13

Jedenásteho chlapca vytiahli thajskí potápači z čiastočne zaplavenej jaskyne na severe krajiny v rámci tretej, záverečnej fázy záchrannej operácie. V jaskyni tak zostáva už len jedno dieťa a 25-ročný tréner.

Pred jaskyňou čakalo dovedna sedem sanitiek. Na obnovenej záchrannej akcii sa podieľa 19 potápačov, ktorí spolu s chlapcami a trénerom majú vyslobodiť  aj jedného zdravotníka a troch príslušníkov thajského námorníctva. Tí sa v jaskyni nachádzajú prakticky od objavenia uviaznutých začiatkom minulého týždňa.

Skupina 12 mladých futbalistov a ich tréner uviazla v jaskynnom komplexe Tcham Luang Nang Non ešte 23. júna. V nedeľu a pondelok sa potápačom podarilo vyslobodiť každý deň po štyroch chlapcov.

Oblasť na severe Thajska bičoval hustý dážď. Keď potápači vyviedli v pondelok večer z jaskyne štyroch chlapcov, úrady naznačili, že záchranná akcia bude pokračovať aj tretí deň. Avšak takisto varovali, že hustý lejak môže ich úsilie pribrzdiť. Záchranné misie trvajú takmer pol dňa. Pondelková misia zabrala okolo deväť hodín, teda o dve hodiny menej než nedeľná.

Témy: Thajsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok