Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S Dawg Tag môžete zachrániť svojho psa pred prehriatím

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä počas horúcich letných dní môže byť prechádzka so psom nebezpečná, keďže sa jeho organizmus veľmi rýchlo začne prehrievať a môže dôjsť až ku kolapsu či uhynutiu štvornohého miláčika. Našťastie sa dá aj na toto nájsť riešenie v podobe nositeľného zariadenia Dawg Tag, ktoré sníma teplotu organizmu psa priamo z jeho obojku či postroja.

Momentálne je na svete prototyp monitorovacieho zariadenia Dawg Tag. To obsahuje viacero senzorov, ktoré slúžia pre meranie telesnej teploty psa na viacerých miestach. Osadený mikroprocesor potom využíva vlastné algoritmy pre spájanie meraných hodnôt s cieľom určenia aktuálnej teploty vo vnútri tela zvieraťa. Výrobca tvrdí, že tento systém poskytne oveľa presnejší obraz ako existujúce obojky so senzormi pre meranie teploty kože na krku.

Nositeľné zariadenie Dawg Tag sníma teplotu organizmu psa priamo z jeho obojku či postroja.

Vodotesné zariadenie okrem toho dokáže merať vlhkosť okolitého vzduchu, ktorá tiež zohráva kľúčovú úlohu v tom, ako rýchlo môže dôjsť k prehriatiu vášho štvornohého kamaráta. Aj preto sa obidva tieto údaje (teplota organizmu a vlhkosť vzduchu) zobrazujú na displeji zariadenia. Systém farebného zobrazenia hodnôt umožňuje majiteľovi vedieť, kedy sa domáce zviera približuje k nebezpečnej zóne a môže tak rýchlejšie zakročiť. Na displeji sa tiež zobrazuje úroveň nabitia batérie, ktorá sa nabíja prostredníctvom USB portu.

Technológia však v súčasnej podobe núti používateľov opticky kontrolovať údaje na displeji. Možno vo finálnej podobe zariadenia už bude k dispozícii aj bezdrôtový prenos údajov do sprievodnej mobilnej aplikácie. Dawg Tag je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa bude dať získať za 120 dolárov, čo je o 40 percent menej ako je plánovaná maloobchodná cena.

Systém farebného zobrazenia hodnôt umožňuje majiteľovi vedieť, kedy sa domáce zviera približuje k nebezpečnej zóne a môže tak rýchlejšie zakročiť.