Rusi si v semifinále MS nezahrajú, podľa Putina prehrali čestne

TA3 TASR
8.7.2018 09:51

Ruský prezident Vladimir Putin hneď po záverečnom štvrťfinále futbalových MS zagratuloval ruským futbalistom k výkonom na šampionáte, hoci "zborná" v sobotu v Soči vypadla. Stop jej vystavili Chorváti až po jedenástkovom rozstrele.

Prvý muž Ruska na Olympijskom štadióne Fišt v Soči osobne nebol, palce držal na diaľku z Moskvy. "Zatelefonoval mi krátko po stretnutí a zagratuloval nám za odohratie veľkého zápasu. Ja som mu ale povedal, že sme veľmi nespokojní. Poradil mi, aby sme sa už pozerali do budúcnosti a mali otvorené oči," citovala agentúra DPA trénera Ruska Stanislava Čerčesova.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tiež krátko po stretnutí sprostredkoval Putinov názor v oficiálnom komuniké: "Zápas samozrejme pozeral a bol smutný. Podľa neho však náš tím prehral v čestnom a krásnom zápase. Hráči sú však naši hrdinovia. Na ihrisku zomreli, ale sme na nich pyšní."

Putin nebol osobne prítomný ani na osemfinálovom stretnutí Rusov so Španielmi, ktorý "zborná" vyhrala až po jedenástkovom rozstrele. Doposiaľ osobne navštívil iba otvárací zápas šampionátu, v ktorom v moskovských Lužnikách Rusi prevalcovali Saudskú Arábiu 5:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok