Pri Prešove došlo k havárii vrtuľníka, jedna osoba neprežila

TA3 SITA TASR
7.7.2018 20:32

Vo Veľkom Šariši, v mestskej časti Kanaš, havaroval malý vrtuľník. O život prišiel jeden človek. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, nešťastie bolo ohlásené o 18:42.

Malý dvojmiestny vrtuľník sa mal podľa informácií zachytiť do vysokonapäťového vedenia. „Vo vnútri bola jedna osoba, ktorá utrpela zranenia nezlučiteľné so životom,“ informoval operačný dôstojník. Na mieste zasahujú hasiči, zdravotná záchranná služba a polícia.

Ako dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, obeťou je 63-ročný pilot Marián Troliga. „Prešovský vyšetrovateľ začína trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Okolnosti a príčina pádu vrtuľníka je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla policajná hovorkyňa. Dodala, že na mieste sú aj príslušníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.

Kolízia vrtuľníka s elektrickým vedením na napäťovej úrovni veľmi vysokého napätia spôsobila aj hromadné výpadky v distribúcii elektriny. „Najviac zasiahnuté lokality sú Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov. Aktuálne o 20.30 hod. evidujeme vyše 55-tisíc odberných miest bez elektriny,“ informovala Andrea Vlková z Východoslovenskej distribučnej, a.s. s tým, že pohotovostné zložky VSD okamžite vyrazili do terénu. „Vzhľadom na príčinu výpadku nie je aktuálne možné presne odhadnúť čas znovuzásobenia zasiahnutej časti distribučného územia,“ dodala Vlková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok