Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obratné stíhačky Gripen s technológiami pre efektívne nasadenie – 1. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priatelia, viete, v ktorom sektore sa ako v prvom objavia najnovšie technológie? Rozhodne sem patrí armáda. Veď si len spomeňme na systém navigácie GPS, ktorý sa práve z rúk armády dostal postupom času aj k bežným ľuďom. A čo také lietadlá? Koľko technológií sa dostalo z armádnych stíhačiek aj do civilných lietadiel? Asi dosť. Ako sú však na tom s technológiami práve stíhačky, také Grippeny od Švédskeho Saabu, o ktorých sa toľko rozpráva. Snažili sme sa to zistiť a tak je tu reportáž z krajiny nad Baltikom.

Spoločnosť Saab pozná mnoho ľudí najmä ako výrobcu automobilov, aj keď už táto divízia Švédom nepatrí, keďže bola odkúpená. No nie každý už zrejme vie, že popri tom sa vývojári zo Švédska už dlhé roky venujú druhému priemyselnému odvetviu, konkrétne výrobe vojenských stíhacích lietadiel.

„Svoju činnosť sme začali už v roku 1937 s jediným jasným cieľom, ktorým bolo vytvorenie stíhacieho lietadla pre švédske vzdušné sily. Odvtedy sme postavili viac ako 5 000 lietadiel,“ hovorí pán Håkan Buskhe, generálny riaditeľ, Saab.

Prvým strojom, ktorý z výrobnej linky vzlietol do oblakov o desať rokov neskôr, bolo stíhacie a útočné lietadlo Saab 21R. Po ňom nasledovali viaceré čistokrvné jednomotorové stíhačky, ktoré už dostali aj vlastné mená, ako boli napríklad Draken či Viggen. Posledným prírastkom do veľkej rodiny sa stala ľahká nadzvuková stíhačka Saab JAS 39 Gripen.

„Bola vyvíjaná počas 80. a 90. rokov pre švédske vzdušné sily, aby ochraňovala národné hranice. Gripen je kompletne nová generácia v porovnaní s Drakenom a Viggenom. Má viac moderných senzorov, zbraní a vylepšenú avioniku,“ hovorí pán Jerker Ahlqvist, riaditeľ programu Gripen, Saab.

Gripeny pritom aj podľa odborníkov patria medzi agilné viacúčelové stíhacie lietadlá, s vysokým výkonom a manévrovacími schopnosťami. Tieto ich vlastnosti dokázali zužitkovať mnohí piloti, ktorí s nimi už čo-to nalietali.

„Dokáže prejsť z 1G na 9G v priebehu sekundy. Stíhačka vám automaticky dá maximálny výkon v každom okamihu a nijako vás neobmedzuje. Všetko robí bez toho, aby pilot musel čokoľvek monitorovať. Je veľmi efektívna v bojovej situácii, nemusíte sa nikam neustále pozerať, len ju ovládate a robí presne to, čo chcete,“ vysvetľuje pán Mats Thorbiörnson, experimentálny testovací pilot, Saab.

Táto technológia nesie označenie HMI, čiže Human-Machine Interface a vďaka nej si na lietanie s Gripenmi rýchlo zvyknú aj noví piloti.

„Lieta sa s nimi ľahko a rozhranie je veľmi intuitívne. Stačí niekoľko letov v simulátore a pilotov môžeme v reálnej situácii posadiť na predné sedadlo, takže môžu lietať sami,“ hovorí pán Jakob Högberg, experimentálny testovací pilot, Saab.

Ľahké nadzvukové stíhacie lietadlo Saab JAS 39 Gripen.

Počas vývoja strojov sa podľa inžinierov kládol vysoký dôraz i na bezpečnosť. Okrem ultimátnej ochrany v podobe systému vystreľovacieho sedadla, ktoré dokáže pilota zachrániť aj keď ho odpáli nízko nad zemou, sú Gripeny vybavené aj ďalšími technológiami.

„Máme k dispozícii efektívny systém proti preťaženiu G. A tiež ďalšie systémy, ako napríklad pozemný systém kontroly kolízií, takže lietadlo je neustále automaticky monitorované a pilot je upozornený, ak hrozí riziko kolízie so zemou,“ dopĺňa pán Mats Thorbiörnson, experimentálny testovací pilot, Saab.

Pred niekoľkými rokmi sa vo švédskej dielni začala kuť aj nová generácia stíhacích lietadiel s označením Gripen E, ktoré doplnia letku jestvujúcich strojov Gripen C. Vďaka kontinuálnemu vývojárskemu programu si dali inžinieri za cieľ aj pravidelnú modernizáciu oboch verzií, v pomerne krátkych intervaloch.

„Zvyčajne aktualizujeme systémy už aj existujúcich lietadiel v trojročnom intervale, aby sme priniesli nové funkcie. Výhodou je, že mnoho z toho môžeme pridať cez softvérové aktualizácie, netreba tak vždy aktualizovať hardvér. Vďaka tomu držíme stíhačky Gripen na modernej vlne inovácií, aby zároveň aj spĺňali všetky operačné požiadavky armád,“ vysvetľuje pán Jerker Ahlqvist, riaditeľ programu Gripen, Saab.

Asi nie je prekvapením, že Saab rovnako ako aj iní výrobcovia zároveň zabezpečuje i komplexnú údržbu a servis bojových strojov. No zároveň pracuje na vývoji podporných technológií, ktoré s lietadlami súvisia.

„Všetko pozemné vybavenie a simulátory, tvorba digitálnych máp pre lietadlá, ďalší vývoj softvéru pre tréning a hodnotenie, či špecifické systémy ako sú napríklad znalosti o radaroch,“ dodáva pán Micael Johansson, zástupca generálneho riaditeľa, Saab.

Grippeny od Saabu sú teda technologickými inovátorskými strojmi. No medzi odbornou verejnosťou sa okrem iného hovorí aj o ich nižších prevádzkových nákladoch, v porovnaní s inými stíhačkami. Možno aj preto patria do výbavy vzdušných síl vo viacerých krajinách, vrátane Česka. Ako sa im tam lieta, a ktoré technológie dokázali naši západní susedia využiť, si však ukážeme až nabudúce.