Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárna gitara, ktorá sa pohodlne zmestí do príručnej batožiny

Modulárna gitara, ktorá sa pohodlne zmestí do príručnej batožiny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hudobníci si zvyčajne nemôžu uložiť svoju gitaru do vrchnej skrinky v kabíne lietadla a tak si za prevoz svojho hudobného nástroja musia priplatiť. Zrejme z opodstatnených obáv, aby sa gitara nepoškodila počas letu, sa rozhodla spoločnosť Reddick, že navrhne a vyrobí novú gitaru. Tá nesie názov Mercury Modular Guitar a dá sa rozložiť na jednotlivé časti, ktoré sa bez problémov zmestia do rozmerov príručnej batožiny.

Spoločnosť Reddick sa venuje vývoju gitary Mercury už dva roky a je určená pre hudobníkov, ktorí veľa cestujú lietadlom, no chcú mať so sebou verziu gitary v plnej veľkosti. Najdôležitejším dielom celej skladačky pri novej gitare je zrejme mechanicky obrábané hliníkové jadro, ku ktorému sa pripájajú rôzne moduly, ako je mostík, horné a spodné panely, elektrické skrinky a štrbinový krk.

Výrobca ráta s tým, že hudobníci zvládnu gitaru poskladať už za menej ako 2 minúty bez potreby akýchkoľvek nástrojov.

Pred samotnou cestou sa dá gitara rozložiť tak, aby sa zmestila do malého kufra alebo batoha s predpísanými rozmermi pre leteckú prepravu v rámci príručnej batožiny. Do batožinového priestoru sa pritom ešte zmestí aj niekoľko náhradných dielov. Výrobca ráta s tým, že hudobníci zvládnu gitaru poskladať už za menej ako 2 minúty bez potreby akýchkoľvek nástrojov.

Je to možné nielen kvôli charakteristike komponentov, ale aj vďaka samotnému systému upínania strún. Struny sa totiž nemusia úplne odstrániť a potom prácne nasadzovať zakaždým, keď sa niekam cestuje. Všetky struny sa napínajú pomocou kľuky za hlavicou a potom sa už len jednotlivo vyladia.

Pred samotnou cestou sa dá gitara rozložiť tak, aby sa zmestila do malého kufra alebo batoha s predpísanými rozmermi pre leteckú prepravu v rámci príručnej batožiny.

Ďalšou nespornou výhodou modulárnej gitary Mercury je to, že v prípade akéhokoľvek poškodenia sa jednotlivé komponenty dajú ľahko vymeniť za nové. No na svoje si prídu aj hráči, ktorí chcú zmeniť zvuk svojho hudobného nástroja, stačí aby zmenili komponenty v hlavnej časti gitary za iné. Vymeniť sa dá aj iný krk napríklad pre barytónovú gitaru a dokonca sa dajú pridávať vstavané konfigurácie zosilňovačov / reproduktorov a efekty alebo si môžete gitaru nastaviť ako MIDI gitaru.

Spoločnosť Reddick však zatiaľ ešte len zháňa finančné prostriedky na spustenie výroby. Zvolila si na to start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa štartovacia súprava gitary Mercury Modular Guitar dá získať za 2 099 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na apríl 2019.

Na svoje si prídu aj hráči, ktorí chcú zmeniť zvuk svojho hudobného nástroja, stačí aby zmenili komponenty v hlavnej časti gitary za iné.