Izraelská armáda opäť zatkla Palestínčana, ktorého vymenili za Šalita

SITA
18.5.2012 18:26

Izraelské bezpečnostné zložky v piatok opäť zatkli Palestínčana, ktorého pred niekoľkými mesiacmi prepustili výmenou za vojaka Gilada Šalita. Toho viac ako päť rokov zadržiavalo hnutie Hamás, napokon ho však vydalo pod podmienkou prepustenia 1023 palestínskych väzňov.

Izraelská armáda opäť zatkla Palestínčana, ktorého vymenili za Šalita
SITA

Znova zatknutého Palestínčana identifikovali ako príslušníka palestínskej tajnej služby Árifa Fachúrího. Dôvod jeho zadržania nie je známy a nevie sa ani to, či bude Hamás incident považovať za porušenie dohody medzi ním a Izraelom.

Podľa palestínskej samosprávy Izrael pred výmenou väznil okolo 5800 Palestínčanov vrátane niekoľkých stoviek osôb zadržiavaných bez obvinenia v rámci kontroverzného opatrenia známeho ako "administratívna väzba". V izraelských celách sa nachádzalo aj 22 členov palestínskeho parlamentu, z ktorých 19 je spriaznených s Hamásom považovaným v židovskom štáte za teroristickú organizáciu. Väčšina odsúdencov si odpykávala tresty v troch väzniciach: Ofer na Západnom brehu, Megiddo na severe Izraela a Keciot na juhu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok