Šufliarsky nepotvrdil Spišiakove slová: Pri Valkovej vražde neverí na náhodu

SITA
18.5.2012 14:45

Pri takýchto činoch málokedy dôjde k následku, ako nastal, náhodou, tvrdí riaditeľ odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky, ktorý ostro sledovaný prípad prípad dozoruje.

Šufliarsky nepotvrdil Spišiakove slová: Pri Valkovej vražde neverí na náhodu
SITA

Riaditeľ odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky neverí, že vražda právnika Ernesta Valka by mohla byť nešťastnou náhodou. „Pri takých závažných trestných činoch málokedy dôjde k takému následku, ako nastal, náhodou,“ povedal Šufliarsky, ktorý tento prípad dozoruje

Bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak naznačil v polovici mája pre denník SME, že Valkovým vrahom mohol byť lupič. „Nebolo to vykonané tak, že vrah čakal s úmyslom ho zavraždiť,“ povedal Spišiak pre SME. Potvrdil to aj minister vnútra Robert Kaliňák. „Modus operandi vykazuje znaky lúpeže,“ povedal. Polícia podľa Spišiaka objasnila lúpeže v okolitých dedinách, ktoré vyzerali rovnako ako situácia u Valka. Zatkli viacerých páchateľov, ktorí sú vo väzbe. Či je medzi nimi aj možný Valkov vrah, nechceli Kaliňák ani Spišiak komentovať. Prípad je podľa nich pred koncom. 

Šufliarsky je so svojimi závermi veľmi zdržanlivý, nechcel komentovať veci, ktoré naznačil Spišiak.“ Informácie by mali poskytovať orgány činné v trestnom konaní, ktoré majú znalosť veci. Tie informujú verejnosť so zdržanlivosťou tak, aby sa nepodarilo zmariť prípravné konanie,“ povedal Šufliarsky. 

Dozorujúci prokurátor pripomenul, že od skutku prešiel takmer rok a pol, vyšetrovací tím podľa neho postupuje veľmi razantne. Dôležité pre neho nie je časové hľadisko, ale aby sa podarilo objasniť túto vraždu – urobia pre to všetko. Šufliarsky je vždy pri prípadoch optimistický, že sa ich podarí vyriešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok