Streľba a divoká naháňačka. Policajti lapali podozrivého na aute

TA3 TASR
29.6.2018 12:59

Polícia v okolí Bratislavy prenasledovala auto, ktorého vodič bol podozrivý zo spáchania krádeže. Ten na výzvy policajtov nereagoval a jazdou vo vysokej rýchlosti ohrozoval verejnosť. Policajti po unikajúcom aute strieľali, zastavilo ho však až policajné auto, ktoré mu zablokovalo cestu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Streľba a divoká naháňačka. Policajti lapali podozrivého na aute
facebook.com/policiaslovakia

Polícia na unikajúce auto vystrelila po tom, čo narazilo do iného auta. K streľbe došlo k v nezastavanej oblasti za nadjazdom ulice Rybničná v obci Svätý Jur. Policajt najprv dvakrát vystrelil do vzduchu. "Jeden z policajtov následne trikrát vystrelil na pravú zadnú pneumatiku vozidla, pričom jedenkrát vozidlo zasiahol v oblasti zadného nárazníka," opísala Slamková.

Auto sa policajtom podarilo zastaviť pred Pezinkom, kde ho v jazde zablokovalo policajné vozidlo. Policajti nakoniec muža z auta vytiahli násilím, predtým mu rozbili okno. Následne museli byť vodič a dvaja policajti ošetrení lekárom.

Muž je podľa polície podozrivý zo spáchania zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Prípadom sa zaoberajú pezinskí okresní policajti. Okresná prokuratúra v Trnave už predtým vydala súhlas na zadržanie muža pre podozrenia z krádeže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok