Harabin odporučil Štefancovi zamerať sa na miliónový daňový tunel

TASR
18.5.2012 11:47

Šéf najvyššieho súdu Štefan Harabin vyzýva poslanca za SDKÚ Ivana Štefanca, aby podal trestné oznámenie, ak má informácie o nezákonnom hospodárení v jeho inštitúcii.

Harabin odporučil Štefancovi zamerať sa na miliónový daňový tunel
SITA

Reagoval tak na štvrtkové vyhlásenie poslanca, v ktorom kritizoval zrušenie pokuty pre Harabina za znemožnenie finančnej kontroly na NS. "Ak pán poslanec nemá už čo ponúknuť občanom okrem politických útokov na Najvyšší súd, tak mu odporúčam zamerať sa na ukážkový miliónový tunel na daňovom riaditeľstve. Nech radšej vysvetlí občanom, prečo za znefunkčnenie daňovej správy nikto nenesie zodpovednosť," uviedol Harabin.

Zároveň zdôraznil, že NS všetky zmluvy zverejňuje na webovej stránke. "Kontrola Najvyššieho kontrolného úradu nezistila žiadne predražené tendre ani nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami," dodal Harabin.

Podľa Štefanca zrušenie pokuty vyše 33.000 eur pre Harabina, ktorú mu uložilo ministerstvo financií za úradovania ministra Ivana Mikloša (SDKÚ-DS), znamená istotu neodôvodneného nedodržiavania pravidiel pre Štefana Harabina. "Ministerstvo financií by malo byť príkladom pre dôslednú ochranu verejných zdrojov a dodržiavanie pravidiel a rozhodne by nemalo podporovať tých, ktorí kontrolu zahmlievajú. Minister financií by si mal uvedomiť, že jeho mandát spočíva v ochrane verejných financií, ktorý by mal uprednostňovať pred ochranou politicky blízkych osôb. Minister tak dal facku všetkým slušným ľuďom, ktorí si želajú prirodzené dodržiavanie pravidiel a ich verejnú kontrolu," upozornil Štefanec.

Podľa jeho slov majú ľudia právo vedieť odpoveď na základnú otázku, ako sa hospodári s ich peniazmi. "Je podozrivé, že sa niekto bojí na ňu odpovedať a Smer-SD pokračuje v krytí Štefana Harabina," dodal Štefanec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok