Stoch má už štyri trofeje, je aj v ideálnej zostave ročníka

SITA
18.5.2012 11:21

Miroslav Stoch napriek svojim 22 rokom dokazuje nesporné futbalové kvality a získava individuálne i tímové úspechy.

Stoch má už štyri trofeje, je aj v ideálnej zostave ročníka
SITA

Dvadsaťdvaročný slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch získal počas svojej zatiaľ nie príliš dlhej kariéry už štyri cenné trofeje. V roku 2009 ako hráč anglického klubu FC Chelsea sa tešil zo zisku FA Cupu, v nasledujúcej sezóne triumfoval s FC Twente v najvyššej holandskej súťaži, o rok neskôr získal turecký ligový primát z Fenerbahce Istanbul a s tým istým klubom v stredu uspel aj vo finále národného pohára.

"Fener" deklasoval Bursaspor 4:0 a napriek tomu, že odchovanec nitrianskeho futbalu Stoch zápas sledoval len z lavičky náhradníkov, zo zisku ďalšej veľkej trofeje mal veľkú radosť. "Bol to pre mňa fantastický rok, dovolím si povedať, že doteraz najlepší v mojej kariére. K úplnej dokonalosti nám chýbal jeden gól v poslednom ligovom zápase, ktorý by rozhodol o našej obhajobe. Získali sme však pohár, na ktorý Fenerbahce čakalo tridsať rokov, a preto je v klube mimoriadne cenený," povedal dvojnásobný najlepší futbalista SR do 21 rokov Miroslav Stoch pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Fenerbahce len o vlások unikla obhajoba ligového titulu. V záverečnom kole Süper Lig 2011/2012 remizoval Fener s mestským rivalom Galatasaray 0:0, keby vyhral zamestnávateľ Miroslava Stocha, získal by primát. Slovenský krídelník mal výbornú sezónu, s 12 gólmi sa stal druhým najlepším strelcom tímu. "Cestu za trofejami sme rozhodne nemali ľahkú. Kto sleduje turecký futbal, vie, čo sa dialo od leta. Veľa vecí išlo proti nám, všetko sa to vybičovalo v záverečnej šesťkolovej nadstavbe, kde sme chytili naozaj výbornú formu, no súperi sa nás všemožnými zbraňami snažili zastaviť. Pri tomto všetkom, skončili sme druhí v lige, vyhrali pohár a mne sa podarilo dať 12 gólov, preto len opäť musím skonštatovať, že to bol perfektný rok," uviedol Stoch, ktorý sa podľa tureckého denníka Fanatik dostal do ideálnej jedenástky celého ročníka najvyššej tureckej súťaže.

"Trošku ma mrzí, že som nezasiahol do pohárového finále, ale stále sa necítim stopercentne fit s mojím kolenom, ktoré som si spevňoval v závere sezóny. Zápas sa však pre nás od začiatku vyvíjal dobre, nebolo čo riešiť, akurát tam boli nejaké vynútené striedania. Vyhrali sme 4:0, úplne zaslúžene, to nemôže spochybniť vôbec nikto," dodal bývalý hráč Chelsea a Twente, ktorý sa pozastavil ešte pri fanúšikovskej podpore tureckého vicemajstra z nedávno skončeného ročníka: "Naši priaznivci boli skutočne dvanástym hráčom počas celej sezóny. Sami videli, aké ťažké to máme v ceste za obhajobou titulu. Pred rozhodujúcim zápasom nám stále prízvukovali, že nech dopadne akokoľvek, pre nich sme už teraz šampiónmi my. To sa len tak nevidí. Sme hrdí na Fener a na svojich fanúšikov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok