Hagara získal miestenku, vyhral finále C1 na 200 m

TASR
17.5.2012 17:16

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Ľubomír Hagara získal miestenku na OH 2012 v Londýne, keď na dodatkovej európskej kvalifikácii v Poznani suverénne triumfoval v C1 na 200 m.

Hagara získal miestenku, vyhral finále C1 na 200 m
SITA

Finálovú jazdu poznačili dva uliate štarty, no Hagaru to nevyviedlo z miery, od úvodných metrov sa usadil a čele a vedúcu priečku si udržal až do cieľa. Do Londýna postúpil aj druhý Ír Andrziej Jezierski. Simona Šamková skončila vo finále K1 na 200 m na ôsmom mieste.

Na olympijskom kanáli v Etone sa tak predstavia štyri slovenské lode. Na vlaňajších MS v Szegede vybojovali Slováci sedem olympijských miesteniek - Erik Vlček s Petrom Gellem v K2 na 1000 m, Ivana Kmeťová s Martinou Kohlovou v K2 na 500 m a štvorkajak v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Vlček, Juraj Tarr na kilometri. "Je skvelé, že v Londýne budeme mať o jednu loď viac ako pred štyrmi rokmi v Pekingu. Ľubo Hagara podal vo finále šprintu perfektný výkon, nenechal sa rozhádzať dvomi pokazenými štartami a vo vypätej situácii preukázal pevné nervy. Dokázal sa najlepšie vyrovnať s náročnými podmienkami, obrovskými vlnami a silným vetrom. Trafil štart a vyhral suverénne. U Simony Šamkovej bolo úspechom už to, že postúpila do finále," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Boris Bergendi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok