Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Chromebook Plus druhej generácie získal procesor od Intelu

Samsung Chromebook Plus druhej generácie získal procesor od Intelu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung odhalil druhú generáciu svojho konvertibilného notebooku Chromebook Plus (V2), ktorý si zachoval rovnaký 360 stupňový záves pre režimy používania ako tablet či notebook a dotykové pero pre písanie poznámok alebo kreslenie. V2jka si prináša rozšírenie vnútorného úložiska prostredníctvom MicroSD karty, získala druhú kameru a njmä vymenila starý procesor ARM za výkonnejší procesor Intel Celeron.

Konvertibilný notebook Chromebook Plus (V2) je podľa spoločnosti Samsung navrhnutý pre používateľov, ktorí sa rozhodli pre operačný systém Chrome OS a teda najmä tých, ktorí sú neustále v pohybe a pre svoju prácu chcú mať po ruke rýchle praktické mobilné zariadenie, ktoré im pomôže zvýšiť ich kreativitu.

Chromebook Plus (V2) váži 1,3 kilogramu a v jeho tele sa usídlil dvojjadrový procesor Intel Celeron (3965Y) s taktovacou frekvenciou 1,5 GHz, spolu s grafikou HD615. Tandem dopĺňa 4 GB operačnej pamäte RAM a vnútorné úložisko s kapacitou 32 GB s možnosťou ukladanie dokumentov a mediálnych súborov aj vo vzdialenom cloude, tak aby boli vždy po ruke, keď sa používateľ odkiaľkoľvek pripojí k internetu.

Konvertibilný notebook Samsung Chromebook Plus (V2).

Konvertibilný notebook má 12,2 palcový dotykový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixlov. K dispozícii je aj dotykové pero pre ručné písanie poznámok alebo kreslenie priamo na displeji notebooku. V hornej časti sa nachádza webová kamera s rozlíšením 1 megapixel, ktorej po novom sekunduje aj zadný fotoaparát s rozlíšením 13 megapixlov a svetelnou clonou F1.9 s automatickým zaostrovaním. Fotoaparát je umiestnený v klávesnicovej časti notebooku a funguje v režime tabletu.

Samotná klávesnica je odolná voči rozliatej vode a v tele notebooku nájdeme aj dva 1,5 wattové reproduktory, dva porty USB-C, jeden port USB 3.0 a čítačku pamäťových kariet MicroSD. Zabudovaná batéria by údajne mala vydržať počas celodennej práce.

Nový konvertibilný notebook Samsung Chromebook Plus (V2) bude k dispozícii od 24. júna za cenu 499,99 dolárov.

Konvertibilný notebook Samsung Chromebook Plus (V2).