Minister Miškov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie

SITA, foto: ČTK
12.10.2011 10:38

Minister hospodárstva Juraj Miškov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie. Ako uviedol pre agentúru SITA Miškov, ak ho chce premiérka Iveta Radičová odvolať, má tak možnosť urobiť to sama.

Minister Miškov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie

“Ak je premiérka presvedčená, že na moje odstúpenie existuje dôvod, má možnosť to urobiť sama a navrhnúť moje odvolanie prezidentovi,“ povedal Miškov.

Premiérka Radičová vyzvala v utorok po rokovaní parlamentu predsedu parlamentu Richarda Sulíka a ministrov za stranu Sloboda a Solidarita, aby zo svojich funkcií odstúpili. Premiérka tak urobila po tom, čo liberáli nepodporili v Národnej rade SR hlasovanie o eurovale, ktoré bolo spojené s vyslovením dôvery vláde. “Vyzývam predsedu parlamentu, aby bol chlap a aj jeho ministri, aby vedeli čo je ich zodpovednosť a odstúpili,“ vyhlásila Radičová.

Predseda parlamentu Sulík tiež neplánuje sám odstúpiť zo svojej funkcii a prípadného svojho odvolania sa neobáva. “Uvidíme aký bude vývoj v najbližších dňoch. My to nevieme, my sme toto celé nevymysleli, a preto musíme počkať, čo sa stane,“ povedal v utorok Sulík s tým, že nevidí dôvod aby podával demisiu. “Samozrejme keď budem odvolaný budem toto znášať s pokorou,“ konštatoval Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok