Talianske úrady skonfiškovali Kaddáfího hotel na ostrove Pantelleria

TASR
16.5.2012 19:33

Talianska daňová polícia skonfiškovala dnes hotel na ostrove Pantelleria, ktorý údajne patrí rodine zosadeného líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Spolu s hotelom bolo na tomto ostrove pri pobreží Sicílie skonfiškovaných aj niekoľko ďalších pozemkov.

Talianske úrady skonfiškovali Kaddáfího hotel na ostrove Pantelleria
TA3

Podľa talianskych úradov pozemky vlastnila spoločnosť kontrolovaná Kaddáfíovcami. Hodnota zhabaného majetku sa odhaduje na približne 20 miliónov eur. V priebehu ostatdných mesiacov talianske úrady skonfiškovali vyše 1,1 miliardy eur, ktoré podľa ich zistení patrili Kaddáfího rodine.

Väčšinou išlo o akciové podiely v najväčších talianskych spoločnostiach, vrátane banky UniCredit, automobilky Fiat, energergetického koncernu Eni a priemyselného konglomerátu Finmeccannica, či podielu v prvoligovom futbalovom klube Juventus Turín. Talianske úrady okrem iného zhabali aj motocykel Harley-Davidson, ktorý údajne patril Kaddáfímu synovi Sádímu.

Ku konfiškáciám došlo na základe žiadosti Medzinárodného trestného súdu (ICC) so sídlom v Haagu, ktorý posudzuje žiadosti o odškodné pre obete Kaddáfího režimu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok