Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá Firefly s Bluetooth 5.0 za rozumnú cenu

Bezdrôtové slúchadlá Firefly s Bluetooth 5.0 za rozumnú cenu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naša doba sa nesie v znamení mobility a tomuto trendu sa prispôsobujú aj výrobcovia slúchadiel. Už tak nemusíme byť zbytočne omotaný káblom a svoju obľúbenú hudbu si môžeme vychutnať prostredníctvom bezdrôtových slúchadiel. Na výber ich je dnes nepreberné množstvo a medzi najnovšie prírastky patria aj plne bezdrôtové slúchadlá do uší Firefly od spoločnosti Jabees z Hongkongu. Tie sa snažia zaujať najnovšími technológiami a hlavne rozumnou cenou.

Plne bezdrôtové slúchadlá do uší Firefly disponujú inovatívnym systémom dotykového ovládania, ktorý umožní používateľom si nastaviť hlasitosť, prijať telefónny hovor či prepínať skladby len s pomocou stlačení plochy na slúchadle. Nechýba ani podpora digitálnych hlasových asistentov Siri a Google Assistant, takže jediné poklepanie po slúchadle vám umožní komunikáciu s vašim obľúbeným hlasovým asistentom.

Plne bezdrôtové slúchadlá do uší Firefly s prenosovou technológiou Bluetooth 5.0 sa ovládajú prostredníctvom dotykovej plochy.

Ďalšou zaujímavou funkciou nových slúchadiel Firefly je takzvaný režim situačného povedomia. Ten sa opäť aktivuje jednoduchým klepnutím a umožňuje filtráciu hudby s externými zvukmi z používateľovho okolia. Hudba sa stiahne do pozadia a používanie slúchadiel je tak oveľa bezpečnejšie pre cyklistov alebo chodcov, ktorí sa pohybujú v rušnom mestskom prostredí.

Ďalšou silnou stránkou nových slúchadiel je zabudovaná batéria. Tá na jedno nabitie poskytne dostatok energie pre až štyri hodiny prehrávania hudby, čo samé o sebe nie je nič výnimočné, no po prepojení s puzdrom sa čas prehrávania natiahne o ďalších 16 hodín. Batéria podporuje technológiu rýchleho nabíjania a tak už po desiatich minútach získate až 60 percent jej kapacity, zatiaľ čo na plnú kapacitu sa nabije približne za 30 minút.

Bezdrôtové slúchadlá do uší Firefly podporujú digitálnych hlasových asistentov Siri a Google Assistant, takže jediné poklepanie po slúchadle vám umožní komunikáciu s vašim obľúbeným hlasovým asistentom.

O bezdrôtový prenos sa postará najnovšia technológia Bluetooth 5.0, ktorá prináša stabilnejšiu konektivitu. Slúchadlá si poradia aj s nepriaznivým počasím vďaka svojej odolnosti voči vode v kategórii IPX5. Plávaš sa s nimi síce nedá, ale dážď by im nemal robiť žiaden problém.

Ako už býva zvykom pri väčšine výrobkov z ázijského trhu, plne bezdrôtové slúchadlá do uší Firefly sa snažia zaujať spotrebiteľov aj svojou cenou. Vývojári spustili start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde ich ponúkajú za 64 dolárov, pričom pri objednávke dvoch párov je ich cena len 113 dolárov. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na júl 2018.

Batéria na jedno nabitie poskytne dostatok energie pre až štyri hodiny prehrávania hudby, no po prepojení s puzdrom sa čas prehrávania natiahne o ďalších 16 hodín.