Jahnátek obvinil exministra Simona z podvodu s potravinovou pomocou

TASR
16.5.2012 15:02

Vládny kabinet sa dnes zaoberal údajnými podvodmi v súvislosti s rozdeľovaním potravinovej pomoci najchudobnejším. Na Generálnu prokuratúru bolo tiež doručené trestné oznámenie.

Jahnátek obvinil exministra Simona z podvodu s potravinovou pomocou
SITA

Zástupca Pôdohospodárskej platobnej agentúry podal dnes o 14:30 hodine na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci kauzy potravinovej pomoci. Informovala o tom Magda Tóth Želeňáková z rezortu pôdohospodárstva.

Touto témou sa dnes zaoberal aj vládny kabinet. "Pán minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek poskytol členom vlády informáciu o vážnych podozreniach, ktoré sa týkajú potravinovej pomoci na Slovensku. Z tohto dôvodu sa rozhodol, že podá trestné oznámenie, zatiaľ na neznámeho páchateľa. Všetky skutočnosti, ktoré v tomto okamihu máme k dispozícii totiž naznačujú, že jestvuje vážne podozrenie z podvodu, pokiaľ ide o nakladanie z múkou a cestovinami určené ľudom s nízkymi príjmami na Slovensku," povedal po dnešnom rokovaní vlády premiér Robert Fico.

Šéf MPRV Ľubomír Jahnátek spresnil, že podľa právnej analýzy agrorezortu je prvý dodatok zmluvy o potravinovej pomoci od začiatku neplatný. "Podľa môjho názoru za celým týmto podvodom je Zsolt Simon. Jeho nominant Vadim Haraj je podpísaný pod dodatkom k zmluve. Jeho nominant Haraj neprišiel z neznámych dôvodov prevziať si dodávku potravinovej pomoci. Neviem si predstaviť, ako by si mohol šéf PPA dovoliť takéto vážne lapsusy bez súhlasu svojho nadriadeného. A jeho priamym nadriadeným bol Zsolt Simon," podčiarkol Jahnátek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok