Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šikovné garážovanie bicykla v kapsule odolnej voči vode

Šikovné garážovanie bicykla v kapsule odolnej voči vode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ nemáte k dispozícii garáž, prístrešok alebo voľnú miestnosť pre uskladnenie bicykla, môžete ho zamknúť vonku. No bude tak vystavený vplyvom počasia a na očiach prípadných zlodejov. Našťastie existuje nové riešenie v podobe vonkajšej mini garáže pre bicykel s názvom Alpen Bike Capsule. Tá udrží váš bicykel pekne v suchu a v bezpečí počas jeho skladovania vonku.

Mini garáž Alpen Bike Capsule pre skladovanie bicyklov je vyrobená z rotačne tvarovaného polyetylénu, ktorý je odolný voči UV žiareniu. Kapsula je vodotesná a jej kĺbové veko s guľôčkovým ložiskom sa dá jednoducho pretiahnuť dopredu cez bicykel umiestnený vo vnútri a uzamknúť pomocou integrovaného kľúča. Keďže zlodeji bývajú vynaliezaví a určite by sa našli takí, ktorí by ukradli rovno celú kapsulu aj s bicyklom. Aj preto sa dá priskrutkovať do drevenej podlahy alebo ťažkých betónových tvárnic.

Mini garáž Alpen BIke Capsule pre skladovanie bicyklov.

Výrobca tvrdí, že do kapsule sa zmestí akýkoľvek typ bicykla spolu s nejakou jeho výbavou. Aby sa zmestili aj bicykle s riadidlami širšími ako 558 milimetrov, majiteľ bude musieť ich predné koleso otočiť pod uhlom. V prípade naozaj širokých riadidiel potom nezostáva nič iné, ako odmontovať predné koleso, aby sa vidlica s riadidlami dala otočiť úplne na bok.

Mini garáž Alpen BIke Capsule pre skladovanie bicyklov.

Kapsula pre skladovanie bicyklov má zaujímavý futuristický dizajn. Váži približne 59 kilogramov a jej rozmery sú 2,017 metra na dĺžku (79 palcov), 0,813 metra na šírku (32 palcov) a 1,334 metra na výšku (53 palcov). Mohla by sa tak zmestiť aj na väčšiu terasu domu. Takisto by kapsula mohla byť zaujímavým riešením parkovania bicyklov pre firmy alebo nákupné strediská.

Alpen Bike Capsule sa už teraz dá predbežne objednať na webových stránkach výrobcu za cenu 899 dolárov plus doprava. Dodávka je naplánovaná na september.

Mini garáž Alpen BIke Capsule pre skladovanie bicyklov.