Miškov: SR bude diskriminovať firmy s majetkovou účasťou štátu

TASR
16.5.2012 10:57

Súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) cielene mení zákon, aby zasiahla a podľa kritika Juraja Miškova (SaS) diskriminovala spoločnosti s majetkovou účasťou štátu.

Miškov: SR bude diskriminovať firmy s majetkovou účasťou štátu
SITA

"Návrh je v rozpore s právom Európskej únie, v rozpore s Ústavou SR, vysiela veľmi zlý signál investorom a výrazne zhoršuje podnikateľské prostredie," uviedol exminister hospodárstva na začiatok ôsmeho dňa aktuálnej schôdze parlamentu v rozprave k prvému čítaniu o novele Obchodného zákonníka a zákona o regulácii v sieťových odvetviach.

Zmena je podľa neho zlá a diskriminačná, pretože má zabrániť spoločnostiam žiadať regulačný úrad o schválenie zvýšenia cien plynu či elektriny. Taký "val" však nebudú mať firmy bez účasti štátu. Ako ďalej upozornil, hodnotenie oprávnenosti úprav cien energií má zabezpečovať a vykonávať len Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), a nie valné zhromaždenia.

Miškov tiež vyslovil obavu, že Slovensku po takýchto zmenách hrozia miliardové súdne spory a arbitráže. "Ak nechcete, aby sa vami sľubované istoty premenili na ďalšie rany istôt občanom, tak vám odporúčam, aby sme nepokračovali v rokovaní o tomto návrhu," odkázal Ficovmu kabinetu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok