Vatikánsky rád priznal otcovstvo svojho hodnostára, tajil ho

TASR
16.5.2012 09:44

Rímskokatolícky rád Kristovi legionári dnes priznal, že vedel o tom, že jeho čelný hodnostár Thomas Williams sa stal pred niekoľkými rokmi otcom dieťaťa. Nechal ho však ďalej kázať o morálke seminaristom a verejne hovoriť o etike a ďalšom učení cirkvi.

Vatikánsky rád priznal otcovstvo svojho hodnostára, tajil ho
SITA

Vo vyhlásení, zverejnenom dnes v skorých ranných hodinách, ultrakonzervatívny rád vyjadril ľútosť, že nekonal "skôr a rozhodnejšie" a neodvolal Thomasa Williamsa z kňazského úradu, kde prichádzal do styku s verejnosťou. Rád uviedol, že na seba berie zodpovednosť za toto pochybenie, nespomenul však konkrétne, kedy sa jeho predstavitelia o uvedenom dieťati dozvedeli.

Wiliams, ktorý je aj známym televíznym komentátorom, v utorok priznal, že mal vzťah so ženou a "pred rokmi" splodil dieťa. Nad svojím hriechom vyjadril hlboké poľutovanie. Rímskokatolícke hnutie Kristovi legionári sa ešte stále nespamätalo zo škandálneho odhalenia v roku 2009, že jeho nebohý zakladateľ Marcial Maciel bol pedofil, ktorý zneužíval seminaristov rádu a splodil tri deti. Rád to všetko utajil.
Rád Kristovi legionári bol založený v roku 1941. Okrem Vatikánu aktívne pôsobí vo vyše 20 krajinách sveta, vrátane Rakúska a Nemecka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok